Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Τουριστική Ανθρωπολογία & Μετανάστευση!
Τουριστική Ανθρωπολογία & Μετανάστευση!

Τουριστική Ανθρωπολογία & Μετανάστευση!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο τουρισμός, είναι κοινά αποδεκτό από όλους, πως είναι μια οικονομική διαδικασία, η οποία προσφέρει κέρδη σε επιχειρηματίες, εργασία σε πολίτες και καύχημα στους πολιτικούς ότι αναπτύσσουν μια οικονομική δραστηριότητα στον τόπο τους.

Ανθρωπιστικά όμως τι είναι;

Είναι συμπεριφορές και πολιτισμοί, οι οποίοι αναμειγνύονται, δημιουργούν κοινωνικά φαινόμενα για συζήτηση στον καθημερινό πολίτη, στοιχεία έρευνας για τους επιστήμονες. Ο κλάδος της κοινωνικής ανθρωπολογίας βοηθά τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς να αναπτύξουν πολιτικές για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των πληθυσμιακών ομάδων, αναλόγως με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός.

Σε μια πιο απλή μορφή, ο τουρισμός περιλαμβάνει καθημερινές πράξεις που επηρεάζουν πολιτιστικά, πολιτισμικά, θρησκευτικά και κοινωνικά την καθημερινότητα όλων όσων συμμετέχουν από οποιαδήποτε θέση. Το βασικό στοιχείο του τουρισμού όμως είναι ότι έχει αρκετά σύντομη χρονική διάρκεια και πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή όλων των πλευρών.

Η Μετανάστευση

Σε αντίθεση με τον τουρισμό, η μετανάστευση έχει τα ίδια προαναφερθέντα κοινωνικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν έχει την συναίνεση των πλευρών τις οποίες απασχολεί. Γι’ αυτόν το λόγο, δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση των δύο αυτών καταστάσεων, όπως προσπαθούν αρκετοί στις μέρες μας να πετύχουν.

Τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για τις νέες «μίξεις» ανθρώπων. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, το αναφέρει και η παράδοσή μας σε πολλά τραγούδια της με χαρακτηριστικότερο τον στίχο «Τούρκος αγάπησε Ρωμιά». Τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλούς γάμους Ελλήνων και Ελληνίδων με οικονομικούς μετανάστες των προηγούμενων δεκαετιών. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μας τρομάζει η καθημερινότητα, η οποία εξελίσσεται μπροστά μας. Πρέπει να μας τρομάζει η Ηθική και η Παιδεία των ανθρώπων με τους οποίους ζούμε και θα ζούμε στο μέλλον εμείς και τα παιδιά μας.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 36 πατώντας εδώ