Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ= Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Σωστή Επιλογή Κατεύθυνσης & Σωστή Προετοιμασία!
ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ= Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Σωστή Επιλογή Κατεύθυνσης & Σωστή Προετοιμασία!
Happy group of students sitting at the park talking

ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ= Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Σωστή Επιλογή Κατεύθυνσης & Σωστή Προετοιμασία!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Κ. Βασιλείου  είστε στο χώρο σχεδόν 20 χρόνια και κάθε χρόνο πετυχαίνετε ένα μεγάλο ποσοστό αριστευσάντων –επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μπορείτε να μας πείτε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Όλοι γνωρίζουμε ότι τίποτα δε γίνεται χωρίς προσπάθεια, χωρίς κόπο και χωρίς θυσίες… Η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι θέμα τύχης… Αυτό το «διαβάζω τον τελευταίο μήνα και θα τα καταφέρω γιατί τα κατάφερε ένας γνωστός μου» δεν ισχύει… Η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.

Όπως;

Πρέπει ο μαθητής να ενημερωθεί σωστά για την κάθε σχολή, το αντικείμενό της, την αγορά εργασίας… και τα βήματα να είναι συγκεκριμένα και με τη σωστή σειρά.

Τι εννοείτε συγκεκριμένα βήματα με την σωστή σειρά;

Αρχικά ο μαθητής στην Α’ Λυκείου πρέπει να μάθει να… μαθαίνει.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο των μαθητών που έρχονται στην Γ’ Λυκείου με βασικά κενά. Έτσι στην Γ’ Λυκείου δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου ο μαθητής να καλύψει τα κενά, να μάθει να μαθαίνει, να γράφει και ταυτόχρονα να διδαχθεί την ύλη της Γ λυκείου.

Επιπροσθέτως στη Β’ Λυκείου έρχεται η επιλογή της σωστής κατεύθυνσης. Ενημερώνομαι για τις σχολές, γνωρίζω τις δυνατότητες μου και στη συνέχεια με τη βοήθεια των καθηγητών μου, αρχίζω την προετοιμασία στα μαθήματα της κατεύθυνσης που επέλεξα.

Θεωρώ ότι αν ο μαθητής δουλέψει σωστά από την Α’ και Β’ Λυκείου – ΠΡΟΣΟΧΗ όχι εντατικά –  τότε η Γ Λυκείου θα είναι μια χρονιά χωρίς εκπλήξεις και η επιτυχία δεδομένη.

Το τελευταίο και εξίσου σημαντικό είναι η συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Ο μαθητής, με τη βοήθεια των καθηγητών του, οι οποίοι τον ενημερώνουν για τις σχολές, μπορεί να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του δελτίο, αποφεύγοντας τις παγίδες και επιλέγοντας τις σωστές γι’ αυτόν επιλογές. Οι επιλογές εξάλλου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι πολλές και τα πτυχία μας «δυνατά» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θεωρείτε δηλαδή ότι είναι σημαντική μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Φυσικά! Η μόρφωση είναι η δύναμή μας στη εποχή της κρίσης. Όλοι γνωρίζουμε ότι η γνώση είναι δύναμη!

Δηλαδή για την επιτυχία απαιτείται σωστή επιλογή κατεύθυνσης, σωστή προετοιμασία και επαγγελματικός προσανατολισμός. Όλο αυτό μπορεί να γίνει μέσω υπολογιστή από ένα τυποποιημένο πρόγραμμα;

Υπάρχουν προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού και διάφορα τεστ τα οποία μπορούν να κάνουν οι μαθητές, όμως δεν έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου και την ψυχολογία του, ώστε να αποφασίζουν γι’ αυτόν.

Θεωρώ ότι ο μαθητής πρέπει να έχει προσωπική ενημέρωση και συζήτηση πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το επάγγελμα του, δηλαδή το μέλλον του. Στο φροντιστήριο μας γίνονται καθημερινά ενημερώσεις στον κάθε μαθητή ξεχωριστά και του δίνουμε τη δυνατότητα να ενημερωθεί με προσωπικό ραντεβού και χωρίς καμία δέσμευση.

Δίνουμε επιπλέον τη δυνατότητα, χωρίς καμία επιβάρυνση και δέσμευση στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, Α’ και Β’ Λυκείου να παρακολουθήσουν επαναληπτικά μαθήματα για να αρχίσουν τη νέα σχολική χρονιά χωρίς τα κενά των προηγούμενων τάξεων. Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2018 πατώντας εδώ