Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Τσιπούρα Φούρνου με Σαφράν, Λαχανικά και Κρασί!
Τσιπούρα Φούρνου με Σαφράν, Λαχανικά και Κρασί!

Τσιπούρα Φούρνου με Σαφράν, Λαχανικά και Κρασί!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 4,00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο κρόκος Κοζάνης είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μπαχαρικό, το οποίο ταιριάζει απίστευτα με το ψάρι. Ακολουθήστε την συνταγή και θα δοκιμάσετε μία ξεχωριστή εκδοχή της τσιπούρας στο φούρνο!

Υλικά:

1 Τσιπούρα

1 Ντομάτα (καρέ)

1 σκελίδα Σκόρδο (ψιλοκομμένη)

30 γρ. Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

20 γρ. φρέσκο Θυμάρι

100 γρ. Λευκό Κρασί

4 κλωστές Κρόκο Κοζάνης (Σαφράν)

30 γρ. Ελαιόλαδο

Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ψάρι, σε ένα ταψί και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας και το βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά και σερβίρουμε το ψάρι συνοδευόμενο με την ιδιαίτερη σάλτσα που θα μείνει στο ταψί.

Καλές γιορτές!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 35 πατώντας εδώ