Αρχική Σελίδα / Υγεία / ΥΓΕΙΑ: Άσκηση και ποιότητα ζωής!
ΥΓΕΙΑ: Άσκηση και ποιότητα ζωής!

ΥΓΕΙΑ: Άσκηση και ποιότητα ζωής!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (7 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 4.71 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ζούμε σε μια απ’ τις ομορφότερες χώρες της γης, με μεσογειακό κλίμα το οποίο ενδείκνυται για άσκηση, με βουνά και παραλίες, πάρκα και γυμναστήρια που μπορούν να κάνουν την ημερήσια γυμναστική μας πιο ευχάριστη και ταυτόχρονα καθόλου βαρετή. Δυστυχώς όμως, για πολλούς λόγους, το ευρύ κοινό αποφεύγει την άσκηση επειδή δεν γνωρίζει το πόσο πολύ μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του με μόλις λίγα λεπτά γυμναστικής ημερησίως!

5 λόγοι για να γυμναστείτε

  1. Είναι το κλειδί για να ξεκινούμε ευχάριστα την κάθε μέρα μας ! Με τη γυμναστική οξυγονώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος επομένως ενισχύεται η καλή λειτουργία του!
  2. Μας φτιάχνει το κέφι! Κατά την άσκηση, απελευθερώνονται στο σώμα μας ορμόνες που συνδέονται με την καλή διάθεση και μειώνουν το άγχος!
  3. Η καλή φυσική κατάσταση του σώματός μας, εξυπηρετεί καθημερινές βασικές μας ανάγκες, όπως για παράδειγμα να κουβαλήσουμε σακούλες του σουπερμάρκετ ανεβαίνοντας σκάλες!
  4. Βοηθάει στη σταθεροποίηση των διατροφικών μας συνηθειών άρα και του μεταβολισμού μας!
  5. Μετά από τη γυμναστική, λόγω της ανάγκης του οργανισμού για ξεκούραση, χαλαρώνουμε – κοιμόμαστε πιο εύκολα και πιο ποιοτικά!

Προγράμματα άσκησης για αρχαρίους!

Συνιστώ λοιπόν την έναρξη ενός 45λεπτου προγράμματος γυμναστικής, 3-5 φορές την εβδομάδα, το οποίο να περιέχει αερόβια άσκηση (30 λεπτά χαλαρό τρέξιμο) και stretching (15 λεπτά διατατικές ασκήσεις για όλο το σώμα) ώστε να διατηρούμε την καλή λειτουργία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, των μυών και των αρθρώσεων!

Εναλλακτικά, και γνωρίζοντας ότι οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι συχνά κουραστικοί και έντονοι, προτείνω 1 ώρα έντονο περπάτημα, 2-3 φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούμε  απ’ το άγχος και την πίεση! Τέλος, ας αφήσουμε το αυτοκίνητο στην άκρη όταν πρόκειται για κοντινές αποστάσεις και ας περπατήσουμε γιατί και η καρδιά είναι ένας μυς που, όπως όλοι οι άλλοι, λειτουργεί καλύτερα όταν είναι γυμνασμένος!

Η γυμναστική δεν είναι υποχρέωση… Είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 29 πατώντας εδώ