Τελευταία Νέα
Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΦΙΔΟΝΗΣΙ: Διασώθηκαν οι 2 εγκλωβισμένες γυναίκες!
ΦΙΔΟΝΗΣΙ: Διασώθηκαν οι 2 εγκλωβισμένες γυναίκες!

ΦΙΔΟΝΗΣΙ: Διασώθηκαν οι 2 εγκλωβισμένες γυναίκες!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Τρία περιστατικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει το απόγευμα της Κυριακής 13 Αυγούστου 2017 το Λιμενικό Σώμα. Τα δύο πρώτα έχουν πλέον λήξει, με τους εμπλεκόμενους να έχουν διασωθεί, ενώ το τρίτο βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σημάδια ιδιαίτερης ανησυχίας.

Το πρώτο περιστατικό αφορούσε σε 1 κανό στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Γερμανίας, 18 ετών, οι οποίοι «τραβήχτηκαν» από τα κύματα στα ανοιχτά, στον κόλπο της Νέας Ηρακλίτσας. Μετά από μία περίπου ώρα, στις 21:00, οι δύο νεαροί βγήκαν στη στεριά.

Το δεύτερο περιστατικό αφορούσε σε 1 φουσκωτό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 3 Έλληνες, ανοιχτά της παραλίας Μυρτοφύτου. Το σκάφος δεν έφερε μηχανή, οι άνθρωποι είχαν στη διάθεσή τους μόνον κουπιά και γι’ αυτό δεν μπορούσαν να βγουν στη στεριά. Μετά από ώρα, το πλωτό Νο. 126 του Λιμενικού, με τη βοήθεια του Αλιευτικού «Θάσος» κατάφεραν να τους βγάλουν σώους και αβλαβείς στη στεριά.

Από τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής 13 Αυγούστου 2017, δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν στο Φιδονήσι. Πρόκειται για δύο Ελληνίδες, με καταγωγή από τη Δράμα, ηλικίας 45 και 50 ετών, οι οποίες επέβαιναν σε δύο κανό στην περιοχή όταν, ξαφνικά, ο καιρός «γύρισε» και οι ισχυροί άνεμοι και τα κύματα τις «έριξαν» στο μικρό νησάκι που βρίσκεται απέναντι από το Παληό και τη Νέα Ηρακλίτσα.

Kοντά, σε απόσταση ασφαλείας από το Φιδονήσι, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τόσο το πλωτό Νο. 126 του Λιμενικού όσο και το Αλιευτικό «Άγιος Νικόλαος Άφοβος». Τα σκάφη δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις δύο γυναίκες, αφού υπάρχει κίνδυνος να «πέσουν» στα βράχια ή σε κάποια «ξέρα», ενώ οι άτυχες γυναίκες δεν μπορούν να πέσουν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν μέχρι τα σκάφη, αφού είναι πολύ πιθανό κάποιο κύμα να τις «ρίξει» πίσω στα βράχια!

Γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα «επιστρατεύτηκε» ένας δύτης ο οποίος προσπάθησε να προσεγγίσει το νησί αλλά ούτε αυτό κατέστη δυνατό! Σκοπός ήταν είτε να μπορέσει να «οδηγήσει» τις γυναίκες μέσα από το νερό με ασφάλεια προς τα «ανοιχτά» και από εκεί προς τα σκάφη είτε να τους προμηθεύσει με εμφιαλωμένο νερό ή κάποιο φαγώσιμο, αφού οι κυρίες βρίσκονται εκεί για περισσότερες από οκτώ ώρες!

Νωρίς το πρωί με τη βοήθεια του δύτη οι δύο γυναίκες απεγκλωβίστηκαν. Στις 6 και 20 το πρωί το πλωτό τις έφερε στο λιμάνι όπου εξετάστηκαν από γιατρό του ΕΚΑΒ. Δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα με την υγεία τους (ήταν ωστόσο ταλαιπωρημένες) και σύμφωνα με το Λιμεναρχείο έφυγαν για το σπίτι τους.

Πηγή: kavalapost