Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Παγγαίο / ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά!
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά!

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Με πρωτοβουλία στελεχών του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Καβάλα,  και στο περιθώριο του Συνεδρίου Ανάπτυξης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, πραγματοποιήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση ενημέρωσης μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού κας Ε. Κουντουρά και του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φ. Αναστασιάδη

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία παρέστη και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Λάρισας του κινήματος,  κ. Β. Κόκκαλης, έγινε εκτενής αναφορά από τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Αναστασιάδη στις προοπτικές ανάπτυξης και τουριστικής εκμετάλλευσης που παρουσιάζονται, με την ανάδειξη των δυνατοτήτων  του Γεωθερμικού Πεδίου Ακροποτάμου.

Η περίπου μίας ώρας συζήτηση, επικεντρώθηκε στην δυνατότητα παραχώρησης περίπου 10.000 στρεμμάτων στην παράλια ζώνη του Δήμου Παγγαίου, για την δημιουργία τουριστικών υποδομών, στις οποίες θα μπορεί το νερό του πεδίου να χρησιμοποιείται και για τις ιαματικές του ιδιότητες, πέραν των όποιων αλλων πολλαπλών δυνατοτήτων και χρήσεων τις οποίες, το πολύ σημαντικό αυτό Γεωθερμικό Πεδίο, μπορεί να αναδείξει.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Κουντουρά, κατανοώντας πλήρως τις σημαντικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζονται για την περιοχή, και λόγω της ιδιαιτερότητας της πρότασης, δεσμεύθηκε να την εξετάσει και να την προωθήσει, με την κατάθεση του πλήρους φακέλου αναγνώρισης και πιστοποίησης των ιαματικών ιδιοτήτων του νερού του Γεωθερμικού Πεδίου, εν όψει και του νέου νομοσχεδίου που ετοιμάζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και στο οποίο ήδη υπάρχει αναφορά σε άρθρο του για το συγκεκριμένο θέμα.