Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΦΙΛΟΙ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ευχαριστήριο & κοπή πίτας! (ΦΩΤΟ)
ΦΙΛΟΙ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ευχαριστήριο & κοπή πίτας! (ΦΩΤΟ)

ΦΙΛΟΙ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ευχαριστήριο & κοπή πίτας! (ΦΩΤΟ)

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019 στις 11:00 πμ στο Ξενοδοχείο GALAXY σε μια κατάμεστη αίθουσα από Καβαλιώτες, φίλους της Παιδόπολης, έγινε η πρώτη εκδήλωση «κοπή Βασιλόπιτας» του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας.

Το 2019 συμπληρώνονται οκτώ (8) χρόνια εθελοντικής, σημαντικής και ουσιαστικής προσφοράς προς τα Παιδιά και τους Νεαρές/-ούς Ενήλικες που δεν έχουν κάποιον να τους στηρίζει.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής κύριος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αντιπεριφερε1ιάρχης Καβάλας κύριος Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος κυρία Δήμητρα Τσανάκα, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού κυρία Ευαγγελία Δρακονάκη, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κυρία Κυριακή Χιώτη – Πρασσά η Πρόεδρος της ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑ κυρία Αναστασία Ιωσηφίδου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προσχολικής Αγωγής Καβάλας κύριος Δημοσθένης Τουλκίδης, ο πρώην Υπουργός κύριος Γεώργιος Καλαντζής, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κύριος Αρχέλαος Γρανάς, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν Πριφερειακός σύμβουλος κύριος Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, ο πρώην Δήμαρχος κύριος Κωνσταντίνος Σιμιτσής, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» κύριος Μάκης Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» κύριος Θόδωρος Μουριάδης, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» κύριος Άρης Βέρρος, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όμορφη Πόλη-Πρώτη Ξανά » κύριος Κωνσταντίνος Κουνάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κύριος Νίκος Ξανθόπουλος, η Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα κλασσικού αθλητισμού Μαρία Κλωνάρη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κύριος Μάρκος Δέμπας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής “Σισμανόγλειο” κύριος Γεώργιος Φιλιππίδης, η Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κυρία Δέσποινα Ιατρού, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κυρία Μαρίνα Φιλιππίδου, η Αντιπρόεδρος της «ΠΝΟΗΣ» και Πρόεδρος του Σωματείου «Άγιος Νέστωρ» κυρία Νίκη Ανέστη, η Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου κυρία Άννα Γιοβανιού, η Πρόεδρος Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας κυρία Μαρία Οικονομίδου, η Πρόεδρος των «συνταξιούχων Δημοσίων υπαλλήλων» κυρία Έλλη Τσολακίδου, ο Πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κύριος Κωνσταντίνος Χιόνης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων κύριος Μιχαήλ Τσουλφίδης, ο Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου «Βρακοφόροι Καβάλας» κύριος Αντώνης Κάτανας, οι νεαρές/-οί ενήλικοι που στηρίζει το Σωματείο μας, οι φίλοι και τα μέλη του κοινωνικού – εθελοντικού Σωματείου μας που είχαν την ευκαιρία μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα χαράς να συζητήσουν για τους σκοπούς και τους στόχους του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και φαγητό

Το έθιμο φέτος ευλόγησε, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κκ Στεφάνου, ο Πρεσβύτερος Πάτερ Μιχαήλ της ενορίας του Αγίου Νικολάου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα ΜΜΕ που παραβρέθηκαν και κάλυψαν την εκδήλωση.

Από τον Πρόεδρο έγινε αναδρομή στην πλούσια δράση του Σωματείου μας.

Ευχαρίστησε την Πρόεδρο κυρία Αναστασία Αντωνίου και τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας για την μεγάλη τιμή που ομόφωνα αποφασίσανε για το 2019 να βραβεύσουν το Σωματείο μας για την κοινωνική του δράση. Η βράβευση έγινε το Σάββατο 02.02.2019 στην κοπή Βασιλόπιτας τους.

Ιδιαίτερα βεβαίως ευχαρίστησε όλους τους Ιατρούς που στηρίζουν το έργο του Σωματείου.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Πρωτοποριακό και Υποδειγματικό Πρόγραμμα του Σωματείου: «Υποστήριξη Διαβίωσης Νεαρών Ενηλίκων που αποχωρούν από τα Π.Π.Π. ΠΑΜΘ και η ένταξή τους στην Κοινωνία», αλλά και στα αποτελέσματα του.

Ανακοινώθηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις για το 2019, με κύριο στόχο την κατάργηση της αναστολής εισδοχών στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας, ώστε να αποκατασταθεί επιτέλους η εύρυθμη λειτουργία του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη Άγιος Γεώργιος) και να επιτελέσει τον ρόλο του, που είναι η Παιδική προστασία στην Περιφέρεια της ΑΜΘ.

Επιπλέον ο Πρόεδρος ενόψει και των επικείμενων εκλογών ζήτησε, να ακουστούν οι θέσεις όλων των πολιτικών σχημάτων: τοπικών και περιφερειακών, για την παιδική προστασία και τη στήριξη νέων ενηλίκων χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χορηγούς της λαχειοφόρου μας: την κυρία Λάγια Περβανίδου «Ασήμι 924», τον κύριο Δημήτρη Μαυρίδη, τον κύριο Κωνσταντίνο Χατζηγιαννάκη «CONSTANTINOS», την κυρία Ιωσηφίνα Σεχλίδου και την κυρία Σοφία Μερτζιανίδου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας:

https://filoipaidopoli.weebly.com , στο fb: Φίλοι Παιδόπολης Στα e-mail: filoipaidopoli@gmail.com, panagiotis0363@gmail.com. Και στα τηλέφωνα 6947184264, 6936556846.

EUROBANK: Λογαριασμός Όψεως: GR320 260 71000 00190 200530 672

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου του Σωματείου κυρίου Παναγιώτη Αγαπητού.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας καλωσορίζουμε, τους εκπροσώπους Αρχών και Φορέων του τόπου μας, καθώς και όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία και τη στήριξη σας, στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και ευελπιστούμε στην περαιτέρω ενεργή συμμετοχή σας.

Κατ΄ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο κυρία Αναστασία Αντωνίου και τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας για την μεγάλη τιμή που μας κάνανε χθες (02.02.2019) στην κοπή Βασιλόπιτας τους, ομόφωνα αποφασίσανε για το 2019 να βραβεύσουν το Σωματείο μας για την κοινωνική του δράση. Ιδιαίτερα βεβαίως θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ιατρούς που στηρίζουν το έργο μας.

Λίγα λόγια τώρα για το κοινωνικό – εθελοντικό Σωματείο μας που προσπαθεί να είναι γέφυρα ομαλής κοινωνικοποίησης, και επιθυμεί να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του Παραρτήματος και της κοινωνίας υπηρετώντας έτσι την πολιτική των ανοιχτών Ιδρυμάτων.

Ιδρύθηκε το 2011 (12/09/2011), από Καβαλιώτες οι οποίοι είχαν κάποια σχέση με την Παιδόπολη είτε ως εργαζόμενοι σ’ αυτήν είτε ως εθελοντές, είτε ως ανάδοχοι.

Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), έχει πιστοποιηθεί ως «Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα» από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β΄ 937/06.04.2016)˙ επιπλέον είναι εγγεγραμμένος Φορέας Πρόνοιας στο Εθνικό Μητρώο του Υπουργείου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Έχουμε Ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο και στο face book.

Σήμερα τα μέλη μας αριθμούν περί τα 150, ενώ το εθελοντικό μας προσωπικό στους 25 (διαφόρων ειδικοτήτων) και επιθυμούμε την ένταξη στο Σωματείο μας όλων όσων ενδιαφέρονται για τα παιδιά και τους Νεαρούς Ενήλικες που φιλοξενούνται ή φιλοξενήθηκαν στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας.
Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε προς όφελος των παιδιών.

Για το Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας, Προτεραιότητα είναι τα Παιδιά και ιδιαίτερα, μετά το 2014 οι Νεαροί ενήλικες που διαγράφονται με την αποχώρησή τους από τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού !
Βρισκόταν στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού λόγω αδυναμίας να μεγαλώσουν στην οικογένειά τους. Και όταν διαγράφονται από το Κρατικό Ίδρυμα, παύει και η κάθε είδους υποστήριξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση της οικογένειάς τους βελτιώθηκε… !

Αντιμετωπίζουν τις ίδιες ανάγκες και δυσκολίες όπως όλοι οι Νέοι στη Χώρα μας. Για εμάς που όλα αυτά τα χρόνια τους γνωρίζουμε δεν είναι δυνατόν τώρα, που τόσο περισσότερο μας χρειάζονται, να μην τους στηρίξουμε!
Για το Σωματείο δεν υπάρχουν Ορατοί μεν, αλλά Αόρατοι δε άνθρωποι, ούτε κακής πάστας παιδιά ή Νέοι… Δεν μένουμε απαθείς δεν μεμψιμοιρούμε!!….

Αλλά με ουσιαστικές ενέργειες, Αλλάζουμε θετικά και καθοριστικά την πορεία Νέων που ζητάνε την βοήθεια του Σωματείου μας!!

Βάζουμε βέβαια κάποιους κανόνες και προϋποθέσεις, με πρώτο το όφελος του Νεαρού Ενήλικα, και μέσα στις δυνατότητες του Σωματείου μας. Τους αντιμετωπίζουμε με Αγάπη, με Κατανόηση, θέλουμε να είναι Ελεύθεροι, φίλοι μας, και ο στόχος είναι να ενταχθούν ομαλά στην Κοινωνία μας!

Το αποτέλεσμα είναι η Θετική Αλλαγή τους και αυτό… είναι μετρήσιμο! Ενώ η χαρά μας, ΑΜΕΤΡΗΤΗ!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Με την υποστήριξη σε αυτούς που δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό στήριγμα, αναλάβαμε να βοηθήσουμε έμπρακτα, έκτακτα ή σε καθημερινή βάση, 10 Νέες και Νέους που αποχώρησαν από τα Π.Π.Π. ΠΑΜΘ.

Το έργο μας στηρίζεται σε πόρους που αντλούμε από Φορείς, επιχειρήσεις, Συλλόγους και από ευαισθητοποιημένους ανθρώπους της Κοινωνίας μας. Από το 2011 έως σήμερα διαθέσαμε περισσότερα από 30.000€ για την στήριξη παιδιών και νεαρών ενηλίκων που φιλοξενήθηκαν στο ΠΠΠ Καβάλας (πρώην Παιδόπολη Άγιος Γεώργιος). Καλύπτουμε ανάγκες των νέων ενηλίκων που εισέρχονται στην Κοινωνία μας (χωρίς κάποιον να τους στηρίζει) καλύψαμε οικιακό εξοπλισμό των κατοικιών τους, αεροπορικά εισιτήρια προς εργασία, ενοίκια κατοικίας, έξοδα λογαριασμών κοινής ωφέλειας και άλλα.

Ενθαρρύνουμε και αναδεικνύουμε τα ταλέντα τους, ενισχύουμε το υπόβαθρο γνώσεων και ικανοτήτων τους (π.χ. καλύψαμε τα παράβολα απόκτησης διπλώματος οδήγησης ).

Καλύψαμε τα έξοδα Ιθαγένειας 6 νέων ενήλικων κοριτσιών και ενός αγοριού που είναι σε εξέλιξη.

Έχουμε ανάγκη από συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, υλικά και ψυχικά.

Στηρίζουμε αποκλειστικά και σε καθημερινή βάση Νεαρούς Ενήλικες που διεγράφησαν από το Ίδρυμα, εφαρμόζοντας ένα Πρωτοποριακό και Υποδειγματικό Πρόγραμμα, με τίτλο: «Υποστήριξη Διαβίωσης Νεαρών Ενηλίκων που αποχωρούν από τα Π.Π.Π. ΠΑΜΘ και η ένταξή τους στην Κοινωνία», οι απαιτούμενες δαπάνες είναι πολλές…, αλλά η κάθε προσφορά σας για το Σωματείο μας είναι ένας μικρός θησαυρός που αξιοποιούμε με υπευθυνότητα, διαφάνεια και σεβασμό.

Τη χρονιά που πέρασε ενημερώσαμε την κοινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήσαμε εποικοδομητικές συναντήσεις με Αρχές και Φορείς του τόπου μας, με πρώτη την Δήμαρχο κα Δήμητρα Τσανάκα και τις αρμόδιες Αντιδημάρχους, την Ιερά Μητρόπολη και το Σεβασμιότατο κκ Στέφανο, συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου μας κο Μάρκο Δέμπα, συνεργαζόμαστε με Κοινωνικούς Φορείς όπως με την ΠΝΟΗ (με την Πρόεδρο και Ιωάννα Χατζηβαρύτη και το ΔΣ) που αποφάσισε να στηρίξει, σε μηνιαία βάση, μια ωφελούμενη που εισήχθη στο ΤΕΙ Καλαμάτας.

Όλοι μας βοηθούν σημαντικά!

Συνεργαστήκαμε με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εντάξαμε πέντε (5) Νέες/-ους στο σημαντικό πρόγραμμα του Υπουργείου «Στέγαση και Επανένταξη», ευχαριστούμε τους συνεργάτες της ΜΚΟ «PRAKSIS», του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα την Πρόεδρό του, κυρία Συλβάνα Καρασαββίδου.

Υπόψη ότι κάποιες αιτήσεις, κάποιων άλλων Φορέων, δεν εγκρίθηκαν.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

Για εμάς ήταν λοιπόν μια μεγάλη επιτυχία, γιατί χάρη στις ενέργειες μας εξασφαλίσαμε εγκαίρως την συμμετοχή όσων Νέων μας το ζήτησαν. Εδώ οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, το μέλος μας κυρία Μαρία Εμμανουηλίδου, κάτοικο Θεσσαλονίκης.

Στις 17 Οκτωβρίου 2018, δώσαμε συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας το σημαντικό και αποτελεσματικό έργο μας, που άλλαξε τη ζωή των νέων που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα του Σωματείου μας.
Εργαζόμαστε σκληρά και εθελοντικά με στόχο την ενδυνάμωση των Νέων που στηρίζουμε, εφαρμόζουμε την εξωστρέφεια και όχι την εσωστρέφεια.

Με τις δράσεις και το αποτελεσματικό έργο μας, ενεργοποιούμε πολίτες στην πόλη μας, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Καλαμάτα (ευχαριστούμε την κοινωνική λειτουργό κυρία Ισμήνη Ζαργιάνη που σήμερα παρευρίσκεται μαζί μας), οι οποίοι βοηθούν σημαντικά στον κοινό σκοπό που είναι η αυτόνομη ένταξη των νέων στον κοινωνικοοικονομικό ιστό.

Γινόμαστε αποδέκτες της ευγνωμοσύνης των ωφελούμενων νέων όχι μόνο γιαυτά που τους προσφέρουμε αλλά κυρίως για τον τρόπο που τους νοιαζόμαστε. Αναπτύχθηκε η εμπιστοσύνη, ζουν με αξιοπρέπεια, ενδυναμώθηκαν γιατί δεν είναι παθητικοί δέκτες της βοήθειας που τους προσφέρουμε, αλλά γνωρίζουν ότι πρέπει να συμμετέχουν ενεργά ώστε να βελτιώνουν τη ζωή τους, συνεργάζονται μεταξύ τους και αλληλοβοηθούνται.

Συνδιοργανώσαμε στις 28 Δεκεμβρίου, με τον Δήμο μας, το ΔΗΠΕΘΕ και με την υποστήριξη του Λυκείου Ελληνίδων, την επιτυχημένη και καθιερωμένη «Μουσική Βραδιά Αγάπης» στο «Αντιγόνη Βαλάκου». Συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι μουσικοί Ελένη Γαλανοπούλου, Glen Capra και ο Κώστας Κατιώνης, στον ήχο ήταν ο Βασίλης Αναστασιάδης° τα έσοδα ενίσχυσαν το Ταμείο στήριξης του Προγράμματος: «Υποστήριξη Διαβίωσης Νεαρών Ενηλίκων που αποχωρούν από τα Π.Π.Π. ΠΑΜΘ και η ένταξή τους στην Κοινωνία».

Χάρη στις ενέργειες του κυρίου Μακάριου Λαζαρίδη, δημοσιογράφου και σύμβουλου επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ξεκίνησε η συνεργασία μας με το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής» και έτσι εξασφαλίσαμε τα τρόφιμα και είδη υγιεινής για δύο (2) ωφελούμενους, για χρονικό διάστημα 3 μηνών.

Η κοινωνία της πόλης μας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και πολλοί είναι αυτοί που προσφέρουν, όλα τα χρόνια ύπαρξης της Παιδόπολης!

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, οθόνη και εσωτερικός χώρος

Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς ένας όρος, είναι μια πολυμορφική διαδικασία και στάση ζωής.

Είμαστε, πράγματι, υπερήφανοι για το έργο μας και ιδιαίτερα ευγνώμονες στην Κοινωνία μας, που μας στηρίζει οικονομικά και μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθάμε, 10 νεαρούς ενηλίκους που απομακρύνθηκαν από τα ΠΠΠ ΠΑΜΘ και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον (σήμερα παραβρίσκονται μαζί μας).

Χρειαζόμαστε, μία Κοινωνία Πρόνοιας: μια Κοινωνία της οποίας τα μέλη ζουν με ευπρέπεια, αξιοπρέπεια, ευγένεια και ελπίδα, μία Κοινωνία που βασίζεται στη συνεργασία ενός σωστά διοικούμενου κράτους, ενός αποτελεσματικού Ιδιωτικού τομέα και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Έχει αποδειχθεί ότι κάθε μεγάλη επιτυχία στον κόσμο πραγματοποιείται, όταν κάνουμε περισσότερα από ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε!

Κύριο μέλημα μας παραμένει η προώθηση και ενημέρωση της κοινότητας για τις εναλλακτικές τύπου φροντίδας και προστασίας των παιδιών που βρίσκονται σε κρίση, όπως η Αναδοχή και η Παιδοθεσία!

Το όραμα μας είναι αυτό: ενός κόσμου στον οποίο όλα τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον ή, όπου αυτό δεν είναι δυνατό, σε μια μονάδα οικογενειακού τύπου (όπως τα χωριά SOS) που θα πληρεί όλες τους τις ανάγκες, θα σέβεται τα δικαιώματά τους και θα διασφαλίζει ότι μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Όσο σημαντική είναι η ύπαρξη και η εύρυθμη λειτουργία Δημόσιων Νοσοκομείων, άλλο τόσο σημαντική είναι η ύπαρξη και εύρυθμη λειτουργία Δημόσιων Φορέων Παιδικής προστασίας στην Περιφέρεια της ΑΜΘ.

Γι αυτό το λόγο ζητούμε άμεσα, να καταργηθεί η αναστολή εισδοχών στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας, ώστε να αποκατασταθεί επιτέλους η εύρυθμη λειτουργία του ΠΠΠ Καβάλας (πρώην Παιδόπολη Άγιος Γεώργιος) και να επιτελέσει τον ρόλο του που είναι η Παιδική προστασία στην Περιφέρεια της ΑΜΘ!

Όπως και επ΄ ευκαιρία του έτους εκλογών (2019), περιμένουμε να ακούσουμε τις θέσεις όλων των πολιτικών σχημάτων: τοπικών και περιφερειακών, για την παιδική προστασία και τη στήριξη νέων χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον.
Η Κοινωνική Αλληλεγγύη δεν μπορεί, και δεν πρέπει να αντικαταστήσει το Κράτος Πρόνοιας.

Είμαστε παρόντες με ένα ρόλο συμπληρωματικό στα κενά της Κοινωνικής προστασίας της Πολιτείας και των άμεσων αναγκών ευάλωτων ομάδων, διότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε τις νέες και τους νέους ενήλικες, που ιδιαίτερα πλήττονται από την οικονομική κρίση και που δεν έχουν «υποστηρικτικό περιβάλλον», ώστε να αποφύγουν τις παραβατικές συμπεριφορές και το μέλλον τους να είναι ενταγμένο ομαλά στην Κοινωνία.

Όλα και όλοι κρίνονται εκ του Αποτελέσματος!

Καλό είναι να υπάρχεις, αλλά να ζεις είναι άλλο πράγμα!

Ο Αριστοτέλης είχε πει ότι, εκπαιδεύοντας το μυαλό χωρίς να εκπαιδεύσουμε την καρδιά, δεν είναι εκπαίδευση. Η ώρα για δράση είναι τώρα, και όλοι σας μπορείτε και οφείλετε να βοηθήσετε.

Σας ευχαριστώ!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, κουστούμι και φαγητό

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, οθόνη και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, κουστούμι και φαγητό

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, άτομα τρώνε, πίνακας, φαγητό και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, άτομα τρώνε, πίνακας, φαγητό και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και φαγητό

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα κάθονται, άτομα τρώνε, πίνακας και φαγητό

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας, φαγητό και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και κουστούμι

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κουστούμι, φαγητό και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, πίνακας, κουστούμι, φαγητό και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, εσωτερικός χώρος και φαγητό

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, φαγητό και εσωτερικός χώρος