Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / ΦΥΤΟΦΡΑΧΤΗΣ: Διαλέξτε τα φυτά που σας ταιριάζουν!
ΦΥΤΟΦΡΑΧΤΗΣ: Διαλέξτε τα φυτά που σας ταιριάζουν!

ΦΥΤΟΦΡΑΧΤΗΣ: Διαλέξτε τα φυτά που σας ταιριάζουν!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ένας φυτικός φράχτης μπορεί να αντικαταστήσει έναν παραδοσιακό ξύλινο ή χτιστό φράχτη, αλλά μπορεί και να συνυπάρξει μαζί του. Δίνει χρώμα και πνοή και παράλληλα λειτουργεί ως μία όμορφη και φυσική περίφραξη για το σπίτι μας. Η κατασκευή του όμως χρειάζεται σωστό σχεδιασμό και φυσικά την κατάλληλη επιλογή φυτών που ταιριάζουν στον χώρο και εξυπηρετούν τις ανάγκες μας. Πάρτε μερικές ιδέες και καλή επιτυχία!

Αγγελική

Αειθαλής θάμνος με πλούσιο γυαλιστερό πράσινο φύλλωμα που τον στολίζουν μικρά κρεμ-λευκά λουλούδια. Ύψος: Χαμηλό ή Μεσαίο. Έδαφος: Όλοι οι τύποι. Πλεονέκτημα: Ανθεκτικότητα σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Πυξάρι

Επιλέγεται συχνά από τους κηποτέχνες, λόγω του συμπαγούς πλούσιου πράσινου φυλλώματος που διαθέτει και την ανθεκτικότητα του σε ασθένειες. Ύψος: Χαμηλό ή Μεσαίο. Έδαφος: Όλοι οι τύποι. Πλεονέκτημα: Απαιτεί λιγοστές καλλιεργητικές φροντίδες.

Φωτίνια

Η φωτίνια είναι αειθαλής καλλωπιστικός θάμνος που στολίζει με την ιδιαίτερη διχρωμία κόκκινου και πράσινου δημιουργώντας μοναδικούς φράχτες. Ύψος: Χαμηλό ή Μεσαίο. Έδαφος: Όλοι οι τύποι. Πλεονέκτημα: Το παιχνίδι κόκκινου – πράσινου την άνοιξη.

Ελαίαγνος

Ο ελαίαγνος δημιουργεί έναν εντυπωσιακό φράχτη με έντονο σκούρο ή κιτρινοπράσινο φύλλωμα όλο το χρόνο. Ύψος: Χαμηλό ή Μεσαίο. Έδαφος: Όλοι οι τύποι. Πλεονέκτημα: Τους φθινοπωρινούς μήνες γεμίζει με άνθη που βγάζουν ένα έντονο γλυκό άρωμα. Μειονέκτημα: Η σχετικά δύσκολη διαμόρφωσή του καθώς μεγαλώνει ακανόνιστα.

Ρυγχόσπερμο

Αναρριχώμενο φυτο, με σημαντική καλλωπιστική αξία χάρη στο ωραίο φύλλωμα και τα αρωματικά λουλούδια του. Ύψος: Ψηλό (έως 5μ.). Έδαφος: Όλοι οι τύποι. Πλεονέκτημα: Ελαφρύ κλάδεμα μόνο την άνοιξη.

Καπένσια

Για ένα φράχτη με έντονο χρώμα, η καπένσια είναι η πιο κατάλληλη επιλογή σε αναρριχώμενο φυτό! Ύψος: Ψηλό (έως 10μ.). Έδαφος: Όλοι οι τύποι. Πλεονέκτημα: Ελαφρύ κλάδεμα άνοιξη και φθινόπωρο.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ