Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΦΩΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑ: Σημαντική μαρτυρία στη διάθεση της Πυροσβεστικής!
ΦΩΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑ: Σημαντική μαρτυρία στη διάθεση της Πυροσβεστικής!

ΦΩΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑ: Σημαντική μαρτυρία στη διάθεση της Πυροσβεστικής!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο δρόμο προς το νοσοκομείο Καβάλας, σε δασική έκταση προς την περιοχή της αρχαίας Εγνατίας οδού και απέναντι από το Διόνυσο. Ευτυχώς η πυρκαγιά έγινε γρήγορα αντιληπτή από διερχόμενους και εργαζόμενους στην περιοχή. Αυτοί κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η άφιξη του πρώτου πυροσβεστικού οχήματος στο σημείο έγινε πολύ γρήγορα και έτσι η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα. Το σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά είναι μεν πολύ κοντά στο δρόμο (δίπλα ακριβώς από το πεζοδρόμιο) αλλά η φωτιά κινδύνευε να πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς ουσιαστικά η περιοχή είναι δασική. Με πυκνή βλάστηση.

Δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας μέσα σε λίγα λεπτά αντιμετώπισαν το πρόβλημα.

Την έρευνα για την αιτία του περιστατικού ανέλαβε να κάνει η ίδια υπηρεσία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι αυτόπτης μάρτυρας. Αυτός (κρίνεται αξιόπιστος) ισχυρίζεται ότι είδε ομάδα μαθητών να κατεβαίνει προς τον Άγιο Λουκά βαδίζοντας στο πεζοδρόμιο. Δίπλα από το δρόμο. Ο μάρτυρας φέρεται να είπε στους πυροσβέστες ότι η παρέα χρησιμοποιούσε συχνά πιστόλι, τους κρότους του οποίου άκουγε για ώρα. Το πιστόλι από την περιγραφή μάλλον είναι κρότου.

Εξετάζεται λοιπόν αν αυτή η παρέα μαθητών με τον προαναφερθέντα τρόπο προκάλεσε άθελά της την πυρκαγιά. Εξετάζεται επίσης αν η φωτιά ξεκίνησε από αναμμένο τσιγάρο που πέταξε ίσως οδηγός αυτοκινήτου. Σε γενικές γραμμές η καμένη έκταση είναι μικρή, περίπου μισό στρέμμα. Τα πράγματα θα μπορούσαν να πάρουν μεγαλύτερη διάσταση αλλά αυτό ευτυχώς δεν έγινε χάρη στην δουλειά των πυροσβεστών.

Πηγή: proininews