Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / ΧΕΙΜΩΝΑΣ & ΥΓΡΑΣΙΑ: Περιορίστε τα προβλήματα!
ΧΕΙΜΩΝΑΣ & ΥΓΡΑΣΙΑ: Περιορίστε τα προβλήματα!

ΧΕΙΜΩΝΑΣ & ΥΓΡΑΣΙΑ: Περιορίστε τα προβλήματα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο χειμώνας είναι η εποχή που παρατηρείται έξαρση των φαινομένων υψηλής υγρασίας στα περισσότερα ελληνικά σπίτια. Η αυξημένη εξωτερική υγρασία αλλά και ο αναγκαστικός ελλιπής αερισμός των χώρων επιδεινώνουν δραματικά την κατάσταση, ειδικά σε παλαιότερα σπίτια με σχεδόν ανύπαρκτη εξωτερική υγρομόνωση. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να περιορίσετε τις συνεπειες των «ανεπιθύμητων» αυτών χειμερινών επισκεπτών.

  1. Ανοίξτε τα κλιματιστικά. Βοηθούν στη μείωση της υγρασίας «ξεραίνοντας» στην ουσία τον θερμό αέρα.
  2. Αφήστε ανοιχτή την πόρτα του μπάνιου. Να θυμάστε να αφήνετε πάντα ανοιχτή την πόρτα του μπάνιου, προκειμένου να μην εγκλωβίζετε την υγρασία μέσα. Επίσης καλό θα ήταν να περιορίσετε τον χρόνο των μπάνιων με ζεστό νερό καθώς θα φορτώσετε το μπάνιο με επιπλέον υγρασία.
  3. Αποκτήστε έναν αφυγραντήρα. Ειδικά αν τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σας ξεπερνούν το 50 -60%.
  4. Κάντε προγραμματισμένο αερισμό του σπιτιού. Συνήθως 15 λεπτά 2 φορές την ημέρα είναι ικανά να μειώσουν την υγρασία μέσα στο σπίτι.
  5. Μη βάζετε ξύλα μέσα στο σπίτι. Αν έχετε τζάκι αποφύγετε να διατηρείτε τα ξύλα σας μέσα στο σπίτι διότι περιέχουν αρκετή ποσότητα νερού που βγαίνει με τη μορφή υγρασίας στον χώρο.
  6. Προσθέστε φυτά στον χώρο σας. Τα φυτά έχουν την ικανότητα να μειώνουν την υγρασία που υπάρχει σε έναν χώρο. αρκεί να μην τα ποτίζετε με πολύ νερό.

Η αντιμετώπιση

Ενεργοποιηθείτε και μονώστε καλά το σπίτι μόλις ανοίξει ο καιρός! Υπάρχουν εξαιρετικά υλικά πλέον στην αγορά που, εφόσον εφαρμοστούν σωστά, διασφαλίζουν την προστασία από την υγρασία για πολλά χρόνια.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 30 πατώντας εδώ