Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / ΧΟΙΡΙΝΑ ΡΟΛΑ ΠΑΝΕ: Γεμιστά με Προσούτο & Γραβιέρα!
ΧΟΙΡΙΝΑ ΡΟΛΑ ΠΑΝΕ: Γεμιστά με Προσούτο & Γραβιέρα!

ΧΟΙΡΙΝΑ ΡΟΛΑ ΠΑΝΕ: Γεμιστά με Προσούτο & Γραβιέρα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά:
4 Χοιρινά Σνίτσελ
200 γρ. Γραβιέρα
8 φέτες Προσούτο
3 Αυγά
2 κ.σ Μουστάρδα
Αλάτι – Πιπέρι
Λίγο φρέσκο Θυμάρι ψιλοκομμένο
400 γρ. Φρυγανιά τριμμένη
2 κούπες Αλεύρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και τα απλώνουμε σε έναν δίσκο. Μοιράζουμε τη μουστάρδα και το θυμάρι στο κρέας και τα αλείφουμε στη μία πλευρά τους. Βάζουμε από μία φέτα προσούτο σε κάθε σνίτσελ και προσθέτουμε τη γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκι στην μία άκρη και τα τυλίγουμε σε ρολό.

Τυλίγουμε τα ρολά με το υπόλοιπο προσούτο για να τα σταθεροποιήσουμε και να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα. Τα περνάμε από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα βαθύ τηγάνι τηγανίζουμε τα ρολά για 3-4 λεπτά μέχρι να κάνουν κρούστα και να πάρουν ξανθό χρώμα. Έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα τελειώνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Η συνταγή μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο ή γαλοπούλα αντί για χοιρινό.

Καλή επιτυχία!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε όλο το τεύχος 26 πατώντας εδώ