Χριστούγεννα… με νόημα!

Χριστούγεννα… με νόημα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η 25η Δεκεμβρίου είναι συμβολική εδώ και πολλούς αιώνες, όπως υποδεικνύεται στα αρχαία ιερά κείμενα. Σχεδόν σε όλα τα έθνη της γης στο παρελθόν, σαν με κοινή συναίνεση, επέλεξαν τα πρώτα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα της 24ης Δεκεμβρίου για να εορτάσουν τον τοκετό της ‘Βασίλισσας του Ουρανού’ της ‘Ουράνιας Παρθένου’ και την γέννηση του θεού Ήλιου.

%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83

Στην Χριστιανική μας πίστη έχει ξεχωριστή σημασία για όλους μας αυτή η μέρα, αλλά ακόμη περισσότερο για τα μικρά παιδιά. Η περίοδος των Χριστουγέννων κρύβει μια μαγεία με πολλά φανερά, αλλά και κρυφά νοήματα. Οι ενήλικες συχνά δεν δίνουν μεγάλη σημασία, ενώ τα παιδιά, αντίθετα, μέσα από αυτά απορροφούν πληροφορίες, χωρίς καν να τις αναγνωρίζουν.

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος να «αναζητήσουμε» τα συναισθήματά μας, μεταλαμπαδεύοντάς τα στα παιδιά μας.

Μια ευκαιρία για εμάς, ένα σπουδαίο δώρο για τα παιδιά…

Το νόημα του «παίρνω» δώρο είναι εκείνο στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε σημασία, είναι ο λόγος για τον οποίο το παιδί θα λάβει ένα δώρο. Συνήθως, τα παιδιά συνδυάζουν τα δώρα ως ανταμοιβή για μια καλή πράξη. Ένας καλός βαθμός στο σχολείο ή ένα καθαρό υπνοδωμάτιο, μπορεί να σηματοδοτεί και την αγορά ενός δώρου από τους γονείς. Τα δώρα όμως των Χριστουγέννων δεν αντιστοιχούν σε μια «καλή πράξη», οπότε για ποιόν λόγο τα λαμβάνουν; Τα παιδιά είναι ευκαιρία να κατανοήσουν ότι το δώρο δεν κρίνεται από την ανταλλακτική του αξία, αλλά προσφέρεται από καρδιάς και συμβολίζει την έμπρακτη αγάπη και την έγνοια του ενός για τον άλλον.

Το νόημα της μεταδοτικότητας του πνεύματος των Χριστουγέννων την παραμονή των Χριστουγέννων, (κυρίως παλιότερα), όταν οι δρόμοι γέμιζαν παιδιά, τα οποία επισκέπτονταν τα γειτονικά σπίτια, για να τραγουδήσουν τα κάλαντα, ενημερώνοντας για το γεγονός της γέννησης του Χριστού. Το σημασιολογικό αυτό γεγονός, φέρει μαζί την ελπίδα ενός καλύτερου μέλλοντος. Τα παιδιά υμνώντας τη γέννηση του Χριστού γεμίζουν χαρά, ενέργεια και προσμονή για το αύριο.

%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1

Δώστε αγάπη, εκμεταλλευτείτε την τοπική αγορά, αγοράζοντας με το βαλάντιο το οποίο είναι το ιδανικό για εσάς, δοκιμάστε να πάτε με το παιδί του φίλου σας να πάρετε μαζί το δώρο που του αρέσει.

Τέλος, αυτό το γράμμα που βρήκα ιντερνετικά είπα να το μοιραστώ μαζί σας.

«Αγαπητέ μου Άγιε Βασίλη, σου στέλνω αυτό το γράμμα γιατί είμαι πολύ προβληματισμένος. Πάντα πίστευα σε σένα και πάντα σε υπερασπιζόμουν, αλλά φέτος έγινε κάτι που δεν το περίμενα. Όταν πήγα βόλτα στην πόλη με τη μαμά μου, κάποιος προσπάθησε να σε πουλήσει σε μένα. Σε αγόρασα αλλά δεν μου μίλησες. Μήπως τελικά δεν υπάρχεις; Μήπως τελικά άρχισα να μεγαλώνω; Φέτος δεν μου φαίνονται τα Χριστούγεννα όπως πέρυσι.»

Μην το αφήσετε να συμβεί!

ah-basilhs

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 29 πατώντας εδώ