Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Νέστος / ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: Κίνδυνος για τους μαθητές τα αδέσποτα ζώα!
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: Κίνδυνος για τους μαθητές τα αδέσποτα ζώα!

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: Κίνδυνος για τους μαθητές τα αδέσποτα ζώα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάποια αδέσποτα σκυλιά έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος γονέων, μαθητών και δασκάλων στην περιοχή της Χρυσούπολης

Σύμφωνα με γονείς και κηδεμόνες του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης από την αρχή της σχολικής χρονιάς συγκεντρώνονται μικρά αλλά και μεγαλόσωμα σκυλιά εντός του σχολικού συγκροτήματος στο προαύλιο χώρο του σχολείου.

Κάποια από αυτά τα σκυλιά παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά με αποτέλεσμα οι μαθητές πολλές φορές να βρίσκονται αντιμέτωποι σε περιστατικά που καταλήγουν στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

Τα περιστατικά είναι αρκετά τα οποία και συνεχώς αυξάνονται,το ποιο πρόσφατο αυτό της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου στο προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου -Λυκείου Χρυσούπολης όπου μετά από επίθεση σκύλου ,εν ώρα διαλείμματος και εντός του σχολικού συγκροτήματος τις πρώτες βοήθειες έδωσε το Κ.Υγείας  Χρυσούπολης.

Δυστυχώς η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά να βρίσκονται σε προαύλιους  χώρους σχολείων αλλά και σε δημόσιους χώρους είναι μια πραγματική άσχημη εικόνα για την πόλης της Χρυσούπολης. Άμεσα πρέπει να παρέμβουν οι υπηρεσίες από το Δήμο Νέστου και να βοηθήσουν προτού γίνουμε μάρτυρες όλοι μας ακόμη μια χειρότερης επίθεσης σε κάποιο μαθητή η μαθήτρια της πόλης μας.

Την ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων εντός σχολικών συγκροτημάτων , φέρει ο δήμος Νέστου, το θέμα φυσικά πρέπει να απασχολήσει και την Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή διότι αρκετά περιστατικά συμβαίνουν σε χώρους ευθύνης τους.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι αρκετά σοβαρό για την περιοχή του Νέστου περιστατικά με επιθέσεις δεν συναντάς μόνο μέσα σε σχολεία αλλά και σε πολλές περιοχές της Χρυσούπολης όπως στο ΚΤΕΛ ,Π.Υ Χρυσούπολης ,κέντρο πόλης ,πάρκα ,εργατικές κατοικίες κλπ

Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες αυτοί οι οποίοι τις έχουν.

Το να ανεχόμαστε να κυκλοφορούν αδέσποτα παντού στους δημόσιους χώρους, δεν είναι ζωοφιλία, είναι αδιαφορία

Η απομάκρυνση όλων των αδέσποτων ζώων πρέπει να γίνει άμεσα από τα σχολεία  , πριν συμβούν τα χειρότερα σε παιδιά.

Για να δούμε τι λέει νομοθεσiα για τα αδέσποτα:Ν.4039/2012 Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους δήμων, καθώς και από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δήμο, εφόσον αυτά διαθέτουν υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη κατάλληλων σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων και ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία στο χειρισμό των ζώων.

Πηγή: Chrysoupoli News