Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Αθλητικά / 24α ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Η καρδιά της κολύμβησης χτυπά στην Καβάλα! (ΦΩΤΟ)
24α ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Η καρδιά της κολύμβησης χτυπά στην Καβάλα! (ΦΩΤΟ)

24α ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Η καρδιά της κολύμβησης χτυπά στην Καβάλα! (ΦΩΤΟ)

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Για την διοργάνωση συνεργάζονται ο ΠΑΟΚ και η Περιφερειακή Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης της ΚΟΕ, ενώ την προσπάθεια υποστηρίζει ο Δήμος Καβάλας.

Αργά, αλλά σταθερά, η πόλη της Καβάλας και το κλειστό κολυμβητήριο μπαίνουν στον χάρτη των σπουδαίων αγώνων, καθώς από σήμερα έως και την Κυριακή θα λάβει χώρα το καθιερωμένο μίτινγκ κολύμβησης, «Αλεξάνδρεια», μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις κολύμβησης, που λαμβάνουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη.

Η φετινή διοργάνωση, η 24η στη σειρά, φιλοξενείται στην Καβάλα, αφού το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου παραδοσιακά διεξάγονταν οι αγώνες, είναι κλειστό λόγω εργασιών.

Τα «Αλεξάνδρεια» συνδιοργανώνονται από τον ΠΑΟΚ (εντάσσονται μάλιστα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90 χρόνια του συλλόγου), την Περιφερειακή Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης της ΚΟΕ, με την υποστήριξη και του Δήμου Καβάλας.

Τα αγωνίσματα αρχίζουν στις 5 μ.μ., ενώ το Σαββατοκύριακο οι προκριματικοί αρχίζουν στις 9 π.μ. Οι τελικοί έχουν οριστεί για τις 5 μ.μ. το Σάββατο και για τις 4 μ.μ. την Κυριακή.

Οι επιδόσεις προσμετρούνται ως όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών της Βουδαπέστης και το Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων της Νετάνια, αλλά είναι πολύ δύσκολο να σημειωθούν τόσο αξιόλογοι χρόνοι, δεδομένου ότι οι αθλητές βρίσκονται ακόμη στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Η πληθώρα των αθλητών και συνοδών κατέφθασε από χθες στην πόλη μας και ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 700, εκ των οποίων οι 100 είναι αθλητές από χώρες του εξωτερικού.

Μεταξύ αυτών θα λάβουν μέρος αθλητές της ελληνικής εθνικής ομάδας που έλαβαν και μέρος στους πρόσφατους Ολυμπιακούς αγώνες, Ευρωπαίοι πρωταθλητές από Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Κύπρο και λοιπές ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης, συμμετοχές δήλωσαν αθλητές και από την Αίγυπτο και αλλά αραβικά και μεσογειακά κράτη.

Μάλιστα, επί ένα τετραήμερο, τουλάχιστον 1.200 άτομα, αθλητές και συνοδοί θα βρίσκονται στην Καβάλα με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και την τουριστική προβολή της πόλης και του δήμου μας και μάλιστα σε μια περίοδο χρονική τουριστικά αναιμική.

las_0413

las_0392

las_0190

Μπορείτε να δείτε και βίντεο πατώντας εδώ