Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ: Μυστικά για καλοψημένο κρέας!
28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ: Μυστικά για καλοψημένο κρέας!
tsiknopempti psisimo psistis kreas

28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ: Μυστικά για καλοψημένο κρέας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Την Τσικνοπέμπτη πολλοί θα θελήσουν να βγουν έξω για φαγητό, άλλοι να μείνουν σπίτι και να παραγγείλουν απ’έξω και πολλοί άλλοι να ψήσουν στο σπίτι τους! Για όσους ετοιμάζονται να ανάψουν φωτιά και να ψήσουν κρεατικά στα κάρβουνα διαβάστε παρακάτω τα μυστικά για ένα τέλειο καλοψημένο κρέας!

Μέτρια φωτιά

Αν βάλετε το κρέας σε δυνατή φωτιά θα καεί. Αν όμως το βάλετε σε μέτρια θα καραμελώσει εξωτερικά και θα μείνει ζουμερό εσωτερικά.

Κρέας σε θερμοκρασία δωματίου

Πριν βάλετε το κρέας στη σχάρα βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το τουλάχιστον για μισή ώρα έξω, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μην αλατίζετε από πριν

Μην αλατίζετε εκ των προτέρων. Διότι θα χάσετε πολλά από τα υγρά του κρέατος.

Μαρινάρετε το κρέας

Για να δώσετε μια νόστιμη, λεπτή γεύση στο κρέας, μαρινάρετέ το. Φτιάξτε μια εύκολη μαρινάδα με λάδι, φρέσκο θυμάρι και θρυμματισμένες σκελίδες σκόρδου.

Λάδι στη σχάρα

Σημαντικό μυστικό, περάστε με αρκετό λάδι τη σχάρα, για να μην σας κολλήσει το κρέας.

Προθερμάνετε τη σχάρα

Μπορεί τα κάρβουνα να μην πρέπει να καίνε αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τη σχάρα. Η σχάρα θα πρέπει να είναι καυτή.

Μην ακουμπάτε το κρέας

Αν θέλετε ένα ζουμερό κρεατικό, μην το τρυπάτε, μην το πιέζετε με τη σπάτουλα και φυσικά μην το κόβετε ενώ ψήνεται. Αν θέλετε να του αλλάξετε πλευρά πιάστε το με μια λαβίδα.

Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί, μετά το ψήσιμο

Αντισταθείτε στον πειρασμό, περιμένετε για για 5 με 7 λεπτά και θα δείτε πόσο πιο ζουμερό και νόστιμο θα είναι το κρέας. Μην το τυλίξετε, μην το σκεπάσετε, μην το ακουμπάτε, μην το μετακινείτε, μην το κοιτάτε καν! Απλά αφήστε το να… ξεκουραστεί και αυτό θα σας ανταμείψει!

Σχετική εικόνα

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 36 πατώντας εδώ