Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / 3η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: Αλλαγή ώρας παραστάσεων λόγω Συλλαλητηρίου!
3η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: Αλλαγή ώρας παραστάσεων λόγω Συλλαλητηρίου!

3η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: Αλλαγή ώρας παραστάσεων λόγω Συλλαλητηρίου!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Λόγω του μεγάλου Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία μας που θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 19.30, στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας, αλλάζει η ώρα έναρξης των παραστάσεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης που ήταν προγραμματισμένες να παρουσιαστούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου, ως εξής:

 Α. 11ο Δ.Σ. Καβάλας – «Οι 12 χορευοπούλες που βασίλεψαν» – Ώρα έναρξης: 18.00

Πρόκειται για διασκευή του κλασικού παραμυθιού των αδελφών Γκρίμ «Οι 12 βασιλοπούλες που χόρευαν». Ο Πατέρας – βασιλιάς, βάζει ανθρώπους, με αμοιβή μια από τις βασιλοπούλες για παντρειά, να ανακαλύψουν που χορεύουν οι κόρες του κάθε βράδυ. Στο τέλος, όμως, συμβαίνουν αρκετές ανατροπές καθώς οι κόρες παίρνουν το πάνω χέρι αλλάζοντας τα σχέδια του πατέρα τους.

Σκηνοθέτης: Τριανταφυλλόπουλος Βασίλειος – Θεατρολόγος

Παίζουν οι μαθητές: Θαγγόπουλος Απόστολος, Θωμαΐδης Γεώργιος, Δερβετζής Ευστάθιος, Βασέλι Αουρόν, Αδαμίδου Θεοδώρα, Παπαϊωάννου Ιωάννα, Σαουλίδου Χριστίνα-Μαρία, Κυπριανίδη Αικατερίνη, Ουρανού Κωνσταντίνα, Τσιμά Ζαχαρούλα-Μαρία, Θανό Αμέλια, Διαλυνά Καλλιόπη, Καμπεράι Χριστίνα, Ζαρίμη Χριστίνα, Γκούρι Ντρίτα.

Β. Δ.Σ. Νέας Καρβάλης  – «Η γοργόνα και το μαγικό κοχύλι» – Ώρα έναρξης: 18.30

Η γοργόνα Χρυσομελένια φορώντας ένα μαγικό κοχύλι στο λαιμό της, κάνει ένα ταξίδι στον βυθό γεμάτο περιπέτειες κι εκπλήξεις…

Σκηνοθεσία: Ρουσοπούλου Αικατερίνη, εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής

Συνεργάτες: Θανάσης Σώμαλος και Ιωσηφίδου Ελισάβετ, δάσκαλοι των μαθητών

Παίζουν οι μαθητές: Γρηγόρης Ιωσηφίδης Γρηγορία Μουραλοπούλου, Άννα Ζουμπουλίδου, Γιώργος Βερμίσογλου, Αργύρης Αναγνώστου, Φωτεινή Ιωσηφίδου, Θανάσης Γκίκας, Κυριάκος Δελαπόρτας, Ζήσης Γκίκας, Γιώργος Χατζηιωαννίδης, Ερσιάνα Ντάτσι, Γιαγμούρ Γιλμάζ, Νικολέτα Ναμοράτζε, Ματίλντα Μποντίνι, Ζωή Ντόμπρα, Μαριάννα Μάρκου, Καλλιόπη Φελαχίδου, Αναστασία Χατζικίδου, Κωνσταντίνος Παϊτέρης, Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτης Πάβελ, Φωτεινή Σταυρίδου, Χαρούλα Σαπλαχίδου

 

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) ενημερώνει ότι η παράσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης «Οι ιππότες της τηγανιτής πατάτας», που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στις 8 το βράδυ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», στο πλαίσιο της «3ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου», δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω ασθένειας μαθητή, σύμφωνα με ενημέρωση από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.

Η παράσταση του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα «Καλημέρα Ελλάδα» που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 αλλάζει ώρα έναρξης και θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, λόγω της τελετής έναρξης των Ελευθερίων, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

  «Καλημέρα Ελλάδα»

Το έργο πραγματεύεται το θέμα του Άλλου. Μέσα από διαφορετικά κοινωνικά θέματα – σκηνές, θίγεται το ζήτημα της ανάλυσης – μετάθεσης ευθυνών για την επίλυση καθημερινών κοινωνικών ζητημάτων.

Συντελεστές παράστασης:

Κουνιάς Χαράλαμπος, Δάσκαλος

Φανέλη Βασιλική, Θεατρικών σπουδών

Μελισσανίδης Ανδρέας, Εικαστικών

Παίζουν οι μαθητές: Γιανσικλίδου Χριστίνα, Δημητρακοπούλου Ελένη, Δημητριάδου Ιωάννα, Καλογερίδη Φωτεινή, Καραζελίδης Δημήτριος, Κεχαγιάς Αναστάσιος, Κυριακίδη Δήμητρα, Κυριακού Λάζαρος, Μαντούδης Θεόδωρος, Μουρατίδου Αγάπη, Μούτσα Αλκέτ, Μπόνια Αθανασία, Ορνιθοπούλου Άννα, Περίτσαλη Δάφνη, Σπυρίδης Γεώργιος, Τασιάδου Παυλίνα, Τσατινιάν Ρόμπερτ, Τσοχαταρίδης Θουκιδίδης, Χαλκίδης Χαράλαμπος

Αμέσως μετά το τέλος της παράστασης «Καλημέρα Ελλάδα» το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με το Ωδείο Νεάπολις, τιμώντας τον θεσμό της Γιορτής Μαθητικού Θέατρου, θα παρουσιάσουν έργα από την κλασική και σύγχρονη εποχή με το Σύνολο Κιθάρας που αποτελείται από είκοσι δυο μαθητές και μαθήτριες.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

  • Αναστάσιος Δέλιος
  • Ελευθέριος Τριανταφύλλου

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.