Τελευταία Νέα
Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / 3ΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ: Συλλυπητήρια μηνύματα για την κοίμηση του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου!
3ΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ: Συλλυπητήρια μηνύματα για την κοίμηση του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου!

3ΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ: Συλλυπητήρια μηνύματα για την κοίμηση του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του σεβασμιοτάτου ποιμενάρχου μας, μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το απόγευμα και εξέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του άξιου ποιμενάρχη μας, επίσης, εκφράζει  τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του, για την ανιδιοτελή προσφορά του, το τεράστιο και πολύπλευρο, κοινωνικό, ποιμαντικό εκκλησιαστικό και ιεραποστολικό έργο που επιτέλεσε. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει:

  1. Να κηρυχτεί ο Δήμος Καβάλας σε τριήμερο πένθος
  2. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία του και να καταθέσει στεφάνι στο σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη.
  3. Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα.
  4. Την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας να κλείσουν οι δημοτικές υπηρεσίες στις 10.00 π.μ. και μέχρι το πέρας του ωραρίου, προκειμένου να παρευρεθούν οι υπάλληλοι σε αυτήν.
  5. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στους οικείους του και να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ανακοίνωση Περιφέρειας

Η Π.Α.Μ.Θ. / Π.Ε. Καβάλας συμμετέχει στο πένθος για την αδόκητη εκδημεία του μακαριστού, πλέον, Μητροπολίτου Προκοπίου, ο οποίος επί μισό σχεδόν αιώνα ποίμανε την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου παράγοντας πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο.

Στα πλαίσια αυτά από σήμερα έως την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας και της ταφής, οι σημαίες στις υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας θα κυματίζουν μεσίστιες.

Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας θα παραμείνουν κλειστές κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και της ταφής, από τις 10:00 π.μ. έως την λήξη του ωραρίου (θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας), προκειμένου οι υπάλληλοι να έχουν τη δυνατότητα να παραστούν στις ιερές τελετές.

Παρακαλούνται και οι λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, φορείς & οργανισμοί για τα ανάλογα.

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του μακαριστού μας Μητροπολίτου κυρού Προκοπίου και αποφάσισε σε ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στο πένθος τα καταστήματα της Καβάλας να παραμείνουν κλειστά από τις 12 η ώρα κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας και της ταφής.

Συλλυπητήριο μήνυμα της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα

Με βαθιά οδύνη και αληθινό πόνο ψυχής στεκόμαστε αυτή την ώρα ενώπιον της είδησης για την κοίμηση του μακαριστού Ποιμενάρχου μας κυρού Προκοπίου.

Δεν είναι απλά μια δύσκολη στιγμή. Δεν είναι μόνο μια θλιβερή στιγμή. Είναι μια ώρα πένθους και μεγάλης λύπης για όλους τους κατοίκους του Δήμου Καβάλας.

Είναι η ύστατη στιγμή μιας μεγαλειώδους πορείας. Είναι μια στιγμή, που μας έρχεται από παλιά, τον Ιούνιο του 1974, όταν ο αοίδιμος μητροπολίτης μας, σε ηλικία 35 ετών, ενθρονίσθηκε στην Καβάλα. Μια στιγμή βγαλμένη μέσα από τα σπλάχνα της πίστης και της παράδοσής μας.

Μία κορυφαία στιγμή βγαλμένη ακριβώς, από εκεί όπου γεννήθηκε πνευματικά, γαλουχήθηκε, ανατράφηκε και ανδρώθηκε ο μεγάλος αυτός εκκλησιαστικός άνδρας, την απώλεια του οποίου θρηνούμε σήμερα, ο μακαριστός Ποιμενάρχης μας κυρός Προκόπιος.

Εμφορούμενος από αρχές και αξίες αυθεντικές, τις οποίες υπηρέτησε με πίστη και ακρίβεια σε όλη τη διάρκεια της επίγειας ζωής του, ξεκινά σήμερα το ταξίδι του προς την αιωνιότητα, έχοντας επιτελέσει στο ακέραιο το αρχιερατικό του καθήκον και έχοντας καταστεί, με την πλούσια αρχιερατική διακονία του, ένα φωτεινό ορόσημο και ένα λαμπρό σημείο αναφοράς στην ιστορία του τόπου μας και στη συνείδηση του καβαλιώτικου λαού.

Ο λαός μας γνώρισε στο πρόσωπό του όλα τα χρόνια της ποιμαντορίας του τον ακούραστο και ανιδιοτελή εργάτη με το τεράστιο και πολύπλευρο κοινωνικό, ποιμαντικό, εκκλησιαστικό και ιεραποστολικό έργο.

Γνώρισε τον ακούραστο και ακαταπόνητο αγωνιστή, τον αγέρωχο και απτόητο μαχητή υπέρ των δικαίων και των θεσμίων της Εκκλησίας και του τόπου μας.

Καλή Ανάσταση, Μακαριστέ Ποιμενάρχη μας.

Αιωνία σου η μνήμη!

Συλλυπητήριο μήνυμα Νίκου Παναγιωτόπουλου

Ο Βουλευτής Ν. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την κοίμηση του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκοπίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την κοίμηση του αγαπητού μας Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκοπίου.

Υπήρξε άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας, με σπουδαίο και πολυσχιδές φιλανθρωπικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο.

Η αιφνίδια απώλεια του Ποιμενάρχη μας είναι οδυνηρή απώλεια για τον τόπο.

Θερμά συλλυπητήρια στην Εκκλησία, στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, στην πνευματική του οικογένεια και στους οικείους του».

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου 

«Πληροφορηθείς τον ξαφνικό θάνατο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς το λαό και τον κλήρο της Εκκλησίας της Καβάλας.

Στα 43 χρόνια της αρχιερατείας του, ο μακαριστός ιεράρχης υπηρέτησε με αφοσίωση την τοπική Εκκλησία αφήνοντας σημαντικό ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο.

Αιωνία του η μνήμη.»

Συλλυπητήριο μήνυμα Ανεξάρτητων Ελλήνων

Συγγκλονισμένοι και με βαθιά θλίψη υποδεχθήκαμε την είδηση για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κυρού Προκοπίου. Η κοινωνία της Μητρόπολης και ευρύτερα της Περιφέρειας, έχασαν ένα φωτισμένο ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Με την ανεξάντλητη προσφορά του στους δοκιμαζόμενους πολίτες, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανακούφισή τους από τα πολυμέτωπα δεινά των καιρών μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη