Αρχική Σελίδα / Υγεία / 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου!
4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου!

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ήταν 4 Φλεβάρη του 2000, όταν και υπογράφηκε επίσημα στο Παρίσι και το τελευταίο έγγραφο για την ίδρυση της επετείου ενάντια στον Καρκίνο. Μια ίδρυση επετείου που συνδυάστηκε με την δημιουργία πολλών ερευνητικών και συμβουλευτικών κέντρων για την πρόληψη, την ενημέρωση, ακόμα και την θεραπεία του Καρκίνου.

20 χρόνια ευαισθητοποίησης

Είκοσι χρόνια τώρα, αυτή η μέρα ευαισθητοποιεί όλο και πιο πολύ τον κόσμο με αποτέλεσμα να δρα, όχι μόνο με τα λόγια αλλά και με τις πράξεις. Δεν ξεχνάμε το γνωστό #NoHairSelfie όπου μη πάσχοντες, ξύριζαν τα κεφάλια τους πραγματικά ή με photoshop και έβγαζαν selfie με το παραπάνω hashtag, για να δείξουν την συμπαράστασή τους σε όσους υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες.

«I AM AND I WILL»

Το σλόγκαν για το 2019-2021 είναι το «I am and I will» που βλέπουμε εδώ και καιρό σε πολλές διαφημίσεις μεγάλων οίκων που το προωθούν. Το συγκεκριμένο μήνυμα έχει σκοπό να σταματήσει την αρνητική στάση και την απαισιοδοξία πως ο Καρκίνος δεν μπορεί να πολεμηθεί, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την προσωπική ενέργεια που έχει ο καθένας μέσα του, όπλο ανίκητο και ισχυρό.

Ο συμβολικός φωτισμός

Κάθε χρόνο, πάνω από 900 δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε πάνω από 100 χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, με τελευταία κίνηση τον φωτισμό σημαντικών μνημείων σε πορτοκαλί και μπλε χρώμα.

Στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα

Η εταιρία ερευνών για τον Καρκίνο (International Agency for Research on Cancer) παρουσίασε πρόσφατα τα τελευταία στοιχεία για την Ελλάδα και σας παραθέτουμε τα νέα κρούσματα Καρκίνου που εμφανίστηκαν για το 2018-2019, όπου στο σύνολό τους αγγίζουν τα 67.401.

Καρκίνος του πνεύμονα: 9.964 (14,8%)

Καρκίνος του μαστού: 7.734 (11,5%)

Καρκίνος του παχέος εντέρου: 7.319 (10,9%)

Καρκίνος του προστάτη: 6.457 (9.6%)

Καρκίνος ουροδόχου κύστης: 5.800 (8,6%)

Άλλοι τύποι Καρκίνου: 30.127 (44,6%)

Εμείς να ευχηθούμε σε όλους όσους πάσχουν αλλά και στις οικογένειες αυτών, να οπλιστούν με θάρρος, δύναμη και υπομονή έτσι ώστε να καταφέρουν να «νικήσουν» την ασθένειά τους. Και όλοι οι υπόλοιποι ας μην ξεχνάμε πως η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες ακόμη και για πλήρη ίαση!