Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / 6ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ: Στο Εσκί Σεχίρ με το ERASMUS+«European Step to Stop Cyberbullying!
6ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ: Στο Εσκί Σεχίρ με το ERASMUS+«European Step to Stop Cyberbullying!

6ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ: Στο Εσκί Σεχίρ με το ERASMUS+«European Step to Stop Cyberbullying!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  ‘’European Step to Stop Cyber bullying’’ (Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για να σταματήσει ο Εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου), το οποίο είναι ένα από τα προγράμματα Erasmus +, δράση ΚΑ2,που υλοποιούνται στο Σχολείο.

Στoπλαίσιo αυτού του Προγράμματος δύο εκπαιδευτικοί, επισκέφθηκαν το ΕσκίΣεχίρ της Τουρκίας σε μια διεθνική συνάντηση τεσσάρων χωρών.

Οι εντυπώσεις τους παρουσιάζονται παρακάτω:

«Επιστρέφοντας από το ΕσκίΣεχίρ, έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας λίγες εικόνες από την πρώτη συνάντησή μας εκεί και την τόσο εποικοδομητική συνεργασία πάνω στο πρόγραμμά μας με θέμα ‘’European SteptoStopCyberbullying’’. Σ’ αυτήν την πρώτη συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να εργαστούμε πάνω στους πυλώνες του προγράμματος ορίζοντας το πλαίσιο εργασίας της κάθε χώρας (στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ιταλία και η Πορτογαλία) και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες συνεργασίας των εκπαιδευτικών και των μαθητών των συνεργαζόμενων χωρών, έτσι ώστε να γινεί γνωστό το μέγεθος των συνεπειών του cyberbullying, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου.

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε οι εκπαιδευτικοί των χωρών μεταξύ μας, να γνωρίσουμε την ιστορία και τα έθιμα της περιοχής καθώς και να απολαύσουμε τη ζεστή φιλοξενία των συναδέλφων της γειτονικής χώρας.

Κουβαλήσαμε, λοιπόν, μαζί μας όμορφες μυρωδιές και χρώματα, ζεστές αναμνήσεις κι ένα καλό κλίμα συνεργασίας».

Θα ακολουθήσουν μετακινήσεις και δράσεις μαθητών μεταξύ των σχολείων των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.