Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / 6ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ: “A cup of creativity in educationalprocess”!
6ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ: “A cup of creativity in educationalprocess”!

6ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ: “A cup of creativity in educationalprocess”!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έγκριση συμμετοχής του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας σε διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καινοτομία στην εκπαίδευση – ανταλλαγή καλών πρακτικών, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, δράση ΚΑ2.

Στο πρόγραμμα με γενικό τίτλο “A cup of creativity in educationalprocess” συμμετέχουν-εκτός από την Ελλάδα- η Σλοβενία (συντονίστρια), η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Σκοπός της σύμπραξης είναι να εξετάσουμε/μελετήσουμε τις διαφορές και τις ομοιότητες των κατοίκων των χωρών-εταίρων όσον αφορά τις συνήθειές τους που συνδέονται με την κατανάλωση ζεστών ροφημάτων (καφές, τσάι, σοκολάτα, γάλα).

Η επικοινωνία μεταξύ των σχολικών κοινοτήτων θα γίνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας αλλά και με μετακινήσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των καθηγητών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα έγινε στο InstitutodiIstruzioneSuperiore “GobettiMarchesini-Casale–Arduino“ στο Τορίνο της Ιταλίας από τις 25έως τις 27/10/2017 και αποσκοπούσε στο σχεδιασμό των μετακινήσεων που θα ακολουθήσουν και των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν.

Η όλη εμπειρία ήταν εξαιρετική όσον αφορά στην ομαλή και δημιουργική συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες αλλά και στην φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση της όλης εκδήλωσης από τους Ιταλούς εκπαιδευτικούς.