Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Νέστος / 6ο WAVE RUNNING: Έρχεται δυναμικά στις 27 Ιουλίου!
6ο WAVE RUNNING: Έρχεται δυναμικά στις 27 Ιουλίου!

6ο WAVE RUNNING: Έρχεται δυναμικά στις 27 Ιουλίου!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το WAVE running διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά, στις 27 Ιουλίου, στην παραλία Κεραμωτής – Αβδήρων.
Αποτελείται από τρεις αγώνες δρόμου 5, 10 και 28 χιλιομέτρων, εντός του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Είναι ξεχωριστός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς διεξάγεται εξολοκλήρου πλάι στο κύμα, στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Δέλτα Νέστου.

Η αμμώδης παραλία, τα κύματα, το παραποτάμιο δάσος και οι εκβολές του Νέστου δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για έναν μοναδικό και περιπετειώδη αγώνα! Οι ομαλές κλίσεις, η σταθερότητα και η συνοχή της υγρής άμμου, επιτρέπουν το τρέξιμο ακόμη και με γυμνό πόδι.

Οι αγώνες

Το WAVE running ξεκίνησε από μία ομάδα νέων ανθρώπων με περιβαλλοντικές ανησυχίες, διάθεση να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν του τόπου τους και να προσφέρουν μία διαφορετική αθλητική εμπειρία στο δρομικό κοινό.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, πριν τον αγώνα θα διοργανωθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού των ακτών. Με το μήνυμα “Τρέχουμε για καθαρές παραλίες” ένας από τους στόχους της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

 

Στόχοι:
Ανάδειξη φυσικού και πολιτισμικού πλούτου
Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση
Ενίσχυση αθλητικού τουρισμού και οικοτουρισμού

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους και έκθεση τοπικών προϊόντων.

Το WAVE running διοργανώνεται σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, τον Δήμο Αβδήρων, την Περιφέρεια ΑΜΘ, την Έδρα UNESCO Con-E-Ect, τον ΟΕΒΕ Ξάνθης, τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και την TRIMORE Multisports Tour.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ : http://www.waverunning.gr/register/21/eggrafi.html
Site: http://www.waverunning.gr/index.php
FB page: WAVE running
Instagram: waverunning