Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μόδα - Ομορφιά / 8 ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ… που βλάπτουν το δέρμα σας τον χειμώνα!
8 ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ… που βλάπτουν το δέρμα σας τον χειμώνα!

8 ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ… που βλάπτουν το δέρμα σας τον χειμώνα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το κρύο του χειμώνα μπορεί να βλάψει το δέρμα, αλλά με τα κατάλληλα μέτρα η ανάπτυξη προβλημάτων όπως η ξηρότητα μπορεί να αποφευχθεί. Οι περισσότερες, όμως, κάνουμε ορισμένα λάθη στη φροντίδα του τα οποία, αν διορθωθούν, μπορεί να βελτιώσουν αισθητά την κατάστασή του.

Έχετε πολλή ζέστη στο χώρο

Οι θερμοκρασίες γύρω στους 18-19 βαθμούς Κελσίου είναι οι καλύτερες για το δέρμα. Αφήστε λοιπόν την υψηλή θερμοκρασία έξω από τον χώρο που κινείστε, αφού το ξηρό περιβάλλον θα προκαλέσει την αφυδάτωση του δέρματός σας.

Χρησιμοποιείτε νωπά γάντια και κάλτσες

Τα νοτισμένα ενδύματα μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα, καθώς και να προκαλέσουν τριβή, ερυθρότητα και πόνο. Προσπαθήστε λοιπόν να έχετε τα άκρα σας στεγνά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι, τις μέρες που αναμένονται βροχές ή χιόνια, θα έχετε μαζί σας ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες.

Κάνετε καυτό μπάνιο

Αν και ένα ντους ή αφρόλουτρο είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση τις κρύες νύχτες του χειμώνα, το πολύ ζεστό νερό αφαιρεί το φυσικό λίπος από την επιδερμίδα, οδηγώντας σε μεγάλη απώλεια υγρασίας. Για να προστατευθείτε, να κάνετε μπάνιο με ζεστό (όχι καυτό) νερό και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης με βάση το αλκοόλ

Μερικά καλλυντικά περιέχουν αλκοόλ, το οποίο μπορεί να αφαιρέσει πολλή υγρασία από το δέρμα. Αυτό έχει ως συνέπεια, να αισθάνεστε το δέρμα σας να  «τραβάει». Κάντε λοιπόν τις κατάλληλες αλλαγές στα προϊόντα περιποίησης, αφού συμβουλευθείτε τον δερματολόγο σας.

Χρησιμοποιείτε όλο τον χρόνο την ίδια ενυδατική κρέμα

Οι ελαφρές ενυδατικές χωρίς έλαια είναι τέλειες για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου, αλλά όταν αρχίζει το κρύο χρειάζεστε πιο πλούσιες και λιπαρές κρέμες, για να κατακρατούν καλύτερα την υγρασία μέσα στο δέρμα.

Κάνετε συχνά βαθιά απολέπιση

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, όμως αφαιρεί σμήγμα (λίπος) από το δέρμα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αποβολή υγρασίας. Φροντίστε λοιπόν να επιλέγετε τον χειμώνα ηπιότερα προϊόντα.

Αμελείτε τη φροντίδα των χειλιών

Τον χειμώνα τα χείλη «σκάνε» και πονάνε, επομένως χρειάζονται εντατική φροντίδα. Λίγη βαζελίνη ή balm χειλιών ή ένα προστατευτικό κραγιόν πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της χειμερινής φροντίδας σας.

Ξεχνάτε τα χέρια σας

Το δέρμα στην άνω πλευρά των χεριών είναι πιο λεπτό, γι’ αυτό είναι επιρρεπές στην ξηρότητα, τα «σκασίματα» και τους ερεθισμούς. Να χρησιμοποιείτε καθημερινά και συχνά πλούσια κρέμα χεριών και να φοράτε γάντια για να τα προστατεύετε από το ψύχος.