Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ACTION TEAM: «Καβάλα – Αναπνέουμε ελεύθερα»!
ACTION TEAM: «Καβάλα – Αναπνέουμε ελεύθερα»!

ACTION TEAM: «Καβάλα – Αναπνέουμε ελεύθερα»!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Στα μέσα του Φλεβάρη η ομάδα εθελοντών εφήβων της Καβάλας, Action Team, κατέθεσε επίσημη πρόταση στους φορείς της πόλης, που αφορά την δημιουργία μιας νέας καμπάνιας με όνομα «Καβάλα – Αναπνέουμε ελεύθερα». Η συγκεκριμένη καμπάνια, που ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλης εταιρείας για τη χρηματοδότησή της, έχει ως θέμα τη δημιουργία της πρώτης πόλης «Smoke Free» στην Ελλάδα!

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία ειδικών υπερσύγχρονων stand, για την εξυπηρέτηση των καπνιζόντων ατόμων, τοποθετημένων σε κεντρικά σημεία της πόλης και την πραγματοποίηση εθελοντικών παρεμβάσεων με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών ώστε να καπνίζουν μόνο στα ειδικά stand. Σκοπός της δράσης είναι επίσης η ενημέρωση σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος σε συνεργασία με ομάδες, σχολεία και συλλόγους και η αποτελεσματικότερη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε εσωτερικούς χώρους. Τέλος στην πρόταση προβλέπεται η προώθηση της καμπάνιας με την εγκατάσταση νέων διαφημιστικών πλαισίων, σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Πρόκειται για μια ιδέα όπου η πιθανή υλοποίηση της θα συμβάλει βαθιά στην ανάπτυξη της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης και στην άνθηση του τουριστικού προϊόντος μας.

Η πόλη απόκτησε… χρώμα!

Κι επειδή ως έφηβοι είναι αεικίνητοι, αποφάσισαν να προσφέρουν χρώμα σε 6 γκρίζα , μέχρι πρότινος τουλάχιστον, σημεία του κέντρου της Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα πήραν τα πινέλα και τα έντονα χρώματά τους και έβαψαν τα σκαλοπάτια σε σημεία των οδών Ρούζβελτ, Μητροπόλεως, Τιμίου Σταυρού, Βενιζέλου καθώς και στην Παναγία και στο Σίγμα. Συμπαραστάτες τους οι κάτοικοι των περιοχών που προσέφεραν υλικά, χρόνο και φυσικά την απαραίτητη… εμψύχωση!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ