Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ… μαγικές της ιδιότητες!
Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ… μαγικές της ιδιότητες!

Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ… μαγικές της ιδιότητες!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Πέρασαν μόλις λίγες ημέρες από την Παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιανουαρίου. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσο σημαντική είναι η αγκαλιά, για τη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού σας;

Μειώνει το στρες

Μια αγκαλιά βοηθά στην εξάλειψη του στρες.  Η σωματική επαφή φαίνεται πως λειτουργεί ανασταλτικά στην έκκριση της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που εκκρίνεται από τον οργανισμό σε συνθήκες στρες.

Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού ενάντια στην αρρώστια

Ερευνητές από το Carnegie Mellon’s Dietrich College of Humanities and Social Sciences σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνητικής εργασίας επισημαίνουν ότι η αγκαλιά έχει θετικές επιδράσεις στην ανοσολογική άμυνα του οργανισμού και είναι ένα δείγμα κοινωνικής υποστήριξης.

Αίσθημα ασφάλειας

Αναμφισβήτητα  η αγκαλιά «οικοδομεί» συναισθηματικούς χαρακτήρες. Έρευνες δείχνουν πως τα παιδιά τα οποία είναι δέκτες αυτής της μορφής αγάπης παρουσιάζουν λιγότερη επιθετικότητα, ενώ είναι περισσότερο συνεργάσιμα και πειθαρχημένα και ταυτόχρονα έχουν αυξημένο αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς.

Αγκαλιά σε κάθε ηλικία

Δεν υπάρχει όριο στην ηλικία των παιδιών για αγκαλιές.  Αγκαλιάστε τα παιδιά σας όταν είναι βρέφη, νήπια, μεγαλύτερα παιδιά, έφηβοι αλλά και παντρεμένοι ενήλικες. Έρευνες έχουν δείξει ότι το ανθρώπινο άγγιγμα αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης αφού έχει ευεργετική επίδραση στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή.

Συμπέρασμα

Το άγγιγμα του γονέα είναι απαραίτητη συνιστώσα για την ανθρώπινη αύξηση και την ανάπτυξη και γενικότερα την ανατροφή ενός παιδιού. Το αγκάλιασμα ενισχύει την αυτοεκτίμηση και επιφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας με τρόπο που καμία γλώσσα δεν μπορεί. Είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης.

Αγκαλιάστε λοιπόν τα παιδιά σας, όχι μόνο σωματικά. Αγκαλιάστε τους φόβους, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τα ελαττώματά τους! Μόνο καλό θα τους κάνετε!