Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ: Πυρά στο Β.Αιγαίο! (ΒΙΝΤΕΟ)
ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ: Πυρά στο Β.Αιγαίο! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ: Πυρά στο Β.Αιγαίο! (ΒΙΝΤΕΟ)

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...
Χθες, 13/12/2015  τo ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy περιπολώντας στο Βόρειο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα 22 χλμ. από την Λήμνο, έβαλλε πραγματικά πυρά κατά τουρκικού σκάφους το οποίο πλησίασε απειλητικά το ρωσικό πολεμικό και παρά τις προειδοποιήσεις αυτό ακολιυθούσε πορεία σύγκρουσης.

Το πλήρωμα του Α/Τ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ρωσικού υπουργείο Αμυνας, εντόπισε το τουρκικό σκάφος σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου να έχει λάβει μετωπική πορεία κατά του ρωσικού αντιτορπιλικού λίγα λεπτά μετά τις 09.00.

Ο Τούρκος κυβερντήτης δεν ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια επικοινωνίας ούτε στις φωτοβολίδες, έτσι, όταν τα δύο πλοία βρέθηκαν σε απόσταση 600 μ., οι Ρώσοι έριξαν προειδοποιητικά πυρά, με βαρέα πολυβόλα τα οποία πυρά κτύπησαν το σκάφος σε ορισμένα σημεία, αλλά οι περισότερες βολές επίτηδες έπεσαν ερρίφθησαν μέσα στην θάλασσα.

Εκεί το τουρκικό σκάφος που εμφανιζόταν ως “αλιευτικό” (εμπορικό πλοίο- κατ’αλλες πηγές έκανε στροφή 180 μοιρών και απομακρύνθηκε ενώ είχε φτάσει σε απόστατη 560 μέτρων από το ρωσικό πλοίο! Δηλαδή παρά τιις προειδοποιητικές βολές συνέχισε να πλέει εναντίον του ρωσικού Α/Τ.

Το πλήρωμα του ρωσικού αντιτορπιλικού έχοντας λάβει σαφείς διαταγές για αναχαίτιση πλωτών ή εναέριων μέσων που θα επιχειρήσουν επίθεση αυτοκτονίας έχοντας τεθεί υπό τον έλεγχο τρομοκρατών ισλαμιστών όταν έμφορτα με  εκρηκτικά  άνοιξε προειδοποιητικό πυρ ώστε να αλλάξει πορεία.
Να σημειώσουμε οτι στην περιοχή (νότια της Λύμνου) το ρωσικό Ναυτικό, με έγκριση των ελληνικών αρχών της Ελλάδας, έχει εγκαταστήσει μόνιμο αγκυροβόλιο.
Πηγές του ΓΕΝ επιβεβαιώνουν την ρωσική εκδοαχή ότι το Α/Τ  χρησιμοποίησε το κανάλι διεθούς ναυσιπλοϊας – για να επικοινωνήσει με το τουρκικό πλοίο το οποίο κινούνταν προς το Smetlivy ενημερώνοντας τους Τούρκους να μην πλησιάζουν εγγύτερα των δύο ναυτικών μιλίων το πλοίο τους.
Το ρωσικό πολεμικό πλοίο ανέμενε να λάβει έγκριση διέλευσης από τα Στενά των Δαρδανελλίων ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της επιστροφής στη Ρωσία.
Σημειώνεται ότι προ ημερών είχε συμβεί ένα ακόμα ρωσοτουρκικό επεισόδιο με Ρώσο ναύτη να κρατά καθαρά για λόγους αυτοάμυνας στην γέφυρα του αποβατικού πλοίου “Τσέζαρ Κούνικοφ” έναν φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο 9K38 Igla.
Το συμβάν έλαβε χώρα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και του χώρου έρευνας και διάσωσης.
Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας κάλεσε επειγόντως τον Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα, μετά από το συμβάν και πέδωσε διάβημα, θεωρώντας με αυτό τον τρόπο ότι θεωρεί την Αγκυρα υπεύθυνη για το επεισόδιο! Που σημαίνει ότι πάλι κάτι πήγαν να Μαγειρ΄ςψουν” οι Τούρκοι…
Το ρωσικό υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ” το πλήρωμα της φρεγάτας Smetlivy αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ, προκειμένου να μην συγκρουστεί με το τουρκικό σκάφος, στο βόρειο Αιγαίο, 22 χλμ από τη Λήμνο.”