Ακμή & Σημάδια!

Ακμή & Σημάδια!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

 

Η ακμή είναι μια χρόνια φλεγμονή του δέρματος, που προκαλεί διαφόρων ειδών στίγματα και σπυράκια στο πρόσωπο, στον λαιμό, στην πλάτη, στους ώμους ακόμα και στο στήθος. Είναι γνωστό πως εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορεί να εμφανιστεί και σε μεγαλύτερη ηλικία. Σίγουρα δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία, αφού το μόνο που μπορεί να αφήσει, είναι κάποια σημάδια και ουλές.

Αιτίες & Συμπτώματα

Σίγουρα οι ορμονικές αλλαγές είναι πρώτες στη λίστα των αιτιών, χωρίς να μένει έξω το άγχος και το στρες, ακόμη και τα καλλυντικά αμφιβόλου ποιότητας, που μπορεί να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την ίαση της ακμής. Τα συμπτώματα ποικίλουν ανάλογα την περίπτωση, με πιο συχνά σίγουρα τα σπυράκια σε διάφορες μορφές, μικρές κοκκινίλες ακανόνιστης δομής, «κόμποι» κάτω από το δέρμα σαν μπαλάκια κ.α.

Η Αντιμετώπιση

Σίγουρα μια επίσκεψη στον δερματολόγο σας, είναι η καλύτερη κίνηση που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά… σπυράκια. Τα ενυδατικά προϊόντα που μπορεί να σας συστήσει σίγουρα θα καλυτερεύσουν την δερματική σας κατάσταση, αν και υπάρχουν ειδικές θεραπείες για την ακμή.

Από εκεί και πέρα όμως καλό θα ήταν να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α και Ε, όπως το καρότο, το σπανάκι, το κουκουνάρι και οι ηλιόσποροι. Ακόμη το πράσινο τσάι, που είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, μειώνει την εξάπλωση από τα σπυράκια ή ελαττώνει το μέγεθός τους. Αξίζει να σημειώσουμε, πως οι ενυδατικές κρέμες που περιέχουν Αλόη σε ποσοστό τουλάχιστον 10%, παρατηρήθηκε πως επιδρούν καταπραϋντικά, έχοντας μάλιστα και αντιφλεγμονώδη δράση.

Τι γίνεται με τα σημάδια;

Σήμερα υπάρχουν πολλές κλινικές θεραπείες που βοηθούν στο να επανέλθει το δέρμα σας όσο είναι εφικτό στο φυσιολογικό του. Σας παρουσιάζουμε τρείς από αυτές, αν και ο γιατρός σας σίγουρα θα σας προτείνει την κατάλληλη, μετά και την εκτίμηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεστε:

  • Συμπληρώματα: Ουσίες όπως το κολλαγόνο ή το υαλουρονικό οξύ, συμπληρώνουν ορισμένους τύπους ουλών ακμής, ειδικά όταν έχουν μεγάλο βάθος. Ωστόσο, επειδή αυτά τα προϊόντα απορροφούνται από το δέρμα, η επανάληψη της θεραπείας σίγουρα θα χρειαστεί.
  • Ρητινοϊκό οξύ: Ορισμένες ουλές δεν αντιμετωπίζονται με τις παραδοσιακές μεθόδους, γι’ αυτό υπάρχει η κρέμα ρητινοϊκού οξέως, που εφαρμόζεται απευθείας στην ουλή και συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας της.
  • Λέιζερ: Ο δερματολόγος σας, μπορεί να χρησιμοποιήσει το λέιζερ με σκοπό να απαλύνει τις ουλές ή την ερυθρότητα και συνήθως μια συνεδρία δεν αρκεί. Ακόμη, ίσως χρειαστούν λίγες ημέρες μέχρι το δέρμα σας να επανέλθει.