Τελευταία Νέα
Αρχική Σελίδα / Χωρίς Κατηγοριοποίηση / ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ: Εκδήλωση για την ανακύκλωση! (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ: Εκδήλωση για την ανακύκλωση! (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ: Εκδήλωση για την ανακύκλωση! (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Με σύνθημα «Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής», διοργανώθηκε δράση ανακύκλωσης, σε συνεργασία του Δήμου Καβάλας και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ΑΕ, σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στην πόλη της Καβάλας στην πλατεία Καπνεργάτη, παρουσία και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου. Στη δράση συμμετείχε και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κινητοποιώντας τους μικρούς μαθητές, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους από πολύ μικρή ηλικία, αφού τα παιδιά αποτελούν το μέλλον για την προστασία τους περιβάλλοντος και συνάμα είναι οι πιο αυστηροί κριτές.

anakyklwsi-12

Και ενώ η δράση ήταν σε εξέλιξη η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα παραχώρησε συνέντευξη τύπου με τον υπουργό κ. Φάμελο και τον πρόεδρο της ΔΙΑΜΑΘ και δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμτσάκο.

anakyklwsi-10

Η κ. Τσανάκα δήλωσε αρχικά ότι έχουν στενή συνεργασία με τον κ. Φάμελο λόγω του εθνικού σχεδιασμού για τα απορρίμματα. Πρόσθεσε δε πως η εκδήλωση στέλνει ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση όταν ο Δήμος Καβάλας έχει επιδείξει πολύ υψηλά ποσοστά στον τομέα αυτό καθώς διαθέτει 900 κάδους ανακύκλωσης και έχει μεγάλη παιδεία στον τομέα αυτό κάνοντας οργανωμένες προσπάθειες ανακύκλωσης. Μάλιστα ανέφερε ότι επιδιώκουν να αυξήσουν τους κάδους σε 1000 όταν θα μπορέσουν να αποκτήσουν και ευέλικτα οχήματα με μικρές διαστάσεις για να μπαίνουν οι κάδοι και σε δύσκολες γειτονιές όπως η Παναγιά.

anakyklwsi-1

anakyklwsi-3

Ανέφερε δε πως έχουν τοποθετήσει και 70 κώδωνες για συλλογή μπουκαλιών ενώ τον Αύγουστο του 2016 συγκέντρωσαν 200 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών όταν τον Αύγουστο του 2015 είχαν συγκεντρώσει 102 τόνους.

anakyklwsi-9

Η δήμαρχος τόνισε πως η επιτυχία της ανακύκλωσης εξαρτάται από την συμμετοχή των πολιτών και στοχεύει στην μείωση των δημοτικών τελών. «Η επιλογή κατάλληλων μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων όπως η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος» σημείωσε χαρακτηριστικά. Τέλος ανέφερε ότι ο Δήμος Καβάλας ζητά την συμμετοχή όλων των δημοτών στην ανακύκλωση.

anakyklwsi-8

Ο κ. Φάμελος με την σειρά του τόνισε πως στην Καβάλα είχαν μία γιορτή ανακύκλωσης που συμβολίζει για το υπουργείο τους που δίνει προτεραιότητα στην εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και στην κυκλική οικονομία και στην υποστήριξη του περιβάλλοντος. Πρόσθεσε δε πως επέλεξαν η εκδήλωση αυτή να γίνει στην Περιφέρεια και στην Καβάλα δίνοντας βαρύτητα στη νέα γενιά διότι η συζήτηση για την ανακύκλωση υποδηλώνει την αλλαγή της στάσης όλων ως ενεργών πολιτών και ως καταναλωτών. Πρόσθεσε δε πως η ανακύκλωση δεν θα αλλάξει μόνον με νόμους αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουν την υποχρέωση προστασίας του περιβάλλοντος.

anakyklwsi-7

Επίσης ανέφερε πως πρέπει να κάνουμε μία κοινωνία καλύτερη και να παραδώσουμε το περιβάλλον στην επόμενη γενιά καλύτερο από ότι το βρήκαμε.

anakyklwsi-5

«Το πρόβλημα με την χώρα μας είναι ότι όλα αυτά δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα και η πολιτική ευθύνη και η δέσμευση που αναλαμβάνουμε είναι ότι μπορεί να γίνει αυτή η αλλαγή» σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν στον τομέα της ανακύκλωσης καθώς το περιβάλλον είναι η παραγωγική δύναμη της χώρας μας και το περιβάλλον μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη για να μην φεύγουν τα παιδιά στο εξωτερικό.

anakyklwsi-6

Τέλος ανέφερε ότι η χώρα μας μπορεί να πρωτοπορήσει στην ανακύκλωση και θα πρέπει να υλοποιήσουν την υποχρέωση στην κοινωνία να δημιουργούν υποδομές όταν σήμερα η χώρα μας πληρώνει 2 πρόστιμα στην Ευρώπη για τα απορρίμματα και τα απόβλητα και το υπουργείο τους θα είναι δίπλα στους δήμους της χώρας στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων.

anakyklwsi-4

Ο κ. Ματσάκος από πλευράς του τόνισε πως η ανακύκλωση ξεκινά από τα παιδιά και πως η ΔΙΑΜΑΘ έχει και στους 22 δήμους της Περιφέρειας μπλε κάδους ανακύκλωσης. Πρόσθεσε δε πως με την ενέργεια αυτή ωθούν όλους τους δημότες προς την ανακύκλωση ενώ υπάρχουν 5 Κέντρα Ανακύκλωσης στην Περιφέρεια.

anakyklwsi-11

Δείτε το βίντεο πατώντας εδώ