Αρχική Σελίδα / Πολιτισμός / ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Φιλοξενούμενη του Πολιτιστικού κέντρου της Φιλιππούπολης!
ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Φιλοξενούμενη του Πολιτιστικού κέντρου της Φιλιππούπολης!

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Φιλοξενούμενη του Πολιτιστικού κέντρου της Φιλιππούπολης!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων στη Φιλιππούπολη, ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, εντάχτηκε η επίσκεψη, μελών της Ε.Λ.Β.Ε, στο Πολιτιστικό Κέντρο – Βιβλιοθήκη του Λυκείου στο Πολιτιστικό Κέντρο Βιβλιοθήκη του Λυκείου Αλέκο Κοσταντίνοφ.

Εκεί, οι Βούλγαροι Λογοτέχνες άκουσαν, κατόπιν επιλογής, ποιήματα των κάτωθι μελών της Ένωσης Λογοτεχνών της Βορείου  Ελλαδος, μεταφρασμένα στη γλωσσαώσσα τους από την ξεναγό – αρχαιολόγο Ευγενία Κούκουρα, στα οποία παρατίθεται και ο τίτλος.

Οι Βούλγαροι Λογοτέχνες, άκουσαν με θέρμη τα  παρακάτω ποιήματα των Ελλήνων ποιητών,  μεταφρασμένα στη γλώσσα τους από την ξεναγό κα Ευγενία Κούκουρα, στα οποία παρατίθεται και ο τίτλος.
Aνδρομάχη  Διαμαντοπούλου από Θάσο <<Εφτά η Οκτώ;>>

Κωνσταντίνος Καραγιαννίδης «Θεσσαλονίκη»

Φωτεινή Φωτιάδου «Alaja Monastery»

Αγγελική Ταλιγκάρου «Μισεμός»

Γεωργία – Γοργώ Αλεξίου «Ώρα δειλινού στη Θεσσαλονίκη»

Πολυξένη Χουρίδου «Η Ελλάδα»

Αναστασία Λειβαδοπούλου «Τυχαία συνάντηση»

Αναστασία Χατζή «Κατευόδωση της μνήμης»

Ελευθέριος Μουφτόγλου «Όμορφη ζωή»

Δέσποινα Στρίγκου – Καρκανιά «Κρυσταλλοψιχάλες»

Κωνσταντίνα Αλαμπορινού «Δροσοσταλίδα»

Ελένη Καρασσαβίδου «Ανθρώπινες Σχέσεις»

(Παρουσιάστηκε και ένα ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη, άτιτλο).

Μετά τις ανταλλαγές συμβολικών αναμνηστικών, ακολούθησε δεξίωση σε κλίμα αμοιβαίας αποδοχής και ευφορίας όλων των παρευρισκόμενων. Τα ποτήρια υψώθηκαν με την ευχή όλων για ειρήνη, συναδέλφωση και συνεργασία σε πολιτιστικό επίπεδο.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Λ.Β.Ε. παραβρέθηκαν η Πρόεδρος κ. Γεωργία – Γοργώ Αλεξίου, η Αντιπρόεδρος κ. Αναστασία Χατζή και ο Ταμίας κ. Ελευθέριος Μουφτόγλου. Τη σεμνή εκδήλωση τίμησαν αρκετοί Βούλγαροι Λογοτέχνες, συγγραφείς και ποιητές, μεταξύ των οποίων η Άννι Περσεχιάν, ο Ιβάν Χριστώφ και η Λιούμπκα Σλάβοβα, από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λογοτεχνών της Φιλιπουπόλεως. Ακολούθησε δεξίωση με βουλγαρικές πίτες και γλυκά.

Οι ποιητές επισκεφτήκαν το μοναστήρι της Παρθένου Μαρίας στο Μπάτσκοβο και περιηγηθήκαν στην Αρχαία, Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και Μεσαιωνική Φιλιππούπολη.
ακολούθως πήγαν στην Σόφια, όπου στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας συναντηθήκαν με τον Ντιμίτρη Χριστώφ από τον Σύλλογο Λογοτεχνών της Σόφιας
. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαν στον Ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι, τον Ρωσικό ναό του Αγίου Νικολάου, την Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιαςκαι απόλαυασαν όλη την φιλοξενία που τους προσφέρθηκε από τους Βούλγαρους ομότεχνους ποιητές.
Την όλη οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η  πολυβραβευμένη ποιήτρια της Φιλιππουπόλεως, Μαριέλα Κόνοβα, η οποία ήταν  και με την ιδιότητα της ξεναγού, σε όλη αυτή την όμορφη διαδρομή πολιτιστικών ανταλλαγών, την Θάσο εκπροσώπησε άξια η ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, με ποιήμα που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση για την πρωτοτυπία του,τελικά η επένδυση στον Πολιτισμό, είναι και η πιο σίγουρη επένδυση
που ποτέ δεν μας απογοητεύει….