Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Παραπολιτικά / ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ: Πάλι τη γλυτώνουν οι βουλευτές από το νέο ασφαλιστικό!
ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ: Πάλι τη γλυτώνουν οι βουλευτές από το νέο ασφαλιστικό!

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ: Πάλι τη γλυτώνουν οι βουλευτές από το νέο ασφαλιστικό!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εξαίρεση βουλευτών βουλευτών, δημάρχων και περιφερειαρχών από το νέο Ασφαλιστικό που δημοσιοποιήθηκε χθες.Από τους ενιαίους κανόνες του νέου ασφαλιστικού εξαιρούνται οι βουλευτές που εξελέγησαν πριν από το 2012, με τους εργατολόγους να τονίζουν ότι η αναφορά που γίνεται στο νομοσχέδιο είναι γενική και θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει διευκρινίσεις από τι ακριβώς εξαιρούνται οι βουλευτές ενώ ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημερα Ελλάδα» χαρακτήρισε «ντροπή» τη συγκεκριμένη διάταξη.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην ίδια εκπομπή παραδέχθηκε την ρύθμιση λέγοντας πως «δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012».

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Όλες οι ανταποδοτικές συντάξεις πηγαίνουν σε ένα ενιαίο φορέα. Μένουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όλες οι βουλευτικές συντάξεις πριν από το 2012, αυτές δηλαδή που δόθηκαν χωρίς εισφορές», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Πηγή: antenna.gr