Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Προορισμοί / ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Το σπήλαιο της Αλιστράτης!
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Το σπήλαιο της Αλιστράτης!

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Το σπήλαιο της Αλιστράτης!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το σπήλαιο της Αλιστράτης, στον νομό Σερρών, είναι σίγουρα ένα από τα πιο μαγευτικά σημεία της Μακεδονίας και ένα από τα σπουδαιότερα και πιο εντυπωσιακά σπήλαια σε όλη την Ευρώπη. Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο φτάνουν σε ετήσια βάση και σίγουρα είναι ένας προορισμός που θα έπρεπε όλοι να επισκεφθούν, έστω μια φορά στην ζωή τους.

Το σπήλαιο

Πρόκειται για ένα σπήλαιο με συνολική έκταση 25.000 τ.μ.. Το συνολικό μήκος του ξεπερνά τα 3 χλμ., αν και μόνο το ένα από αυτά είναι διαθέσιμο για τους επισκέπτες. Με το πέρασμα των χρόνων, το σπήλαιο έχει σμιλευτεί από την φύση, με αποτέλεσμα να αποκτήσει εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, με ορισμένους μάλιστα να ξεπερνούν ακόμα και τα 30 μέτρα! Στο εσωτερικό του υπάρχει σταθερή θερμοκρασία, κοντά στους 18 βαθμούς Κελσίου σε κάθε εποχή του χρόνου.

Οικοσύστημα

Το κυρίαρχο είδος που θα συναντήσει κανείς στο εσωτερικό του, είναι χωρίς αμφιβολία οι νυχτερίδες. Σημειώνεται, πως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο αριθμός τους ξεπερνά τις 10.000. Επίσης, αναφέρονται και άλλα είδη, όπως κολεόπτερα, αραχνοειδή, μαλάκια κ.α., χωρίς να λείπουν μάλιστα οι αλεπούδες ή τα τρωκτικά που φωλιάζουν συχνά στο εσωτερικό του.

19 Οκτωβρίου – Πεζοπορία και επίσκεψη στο σπήλαιο!

Με αφορμή την τρίτη διοργάνωση του Brevet Φιλίππων, η ομάδα Οψόμεθα Εις Φιλίππους προσφέρει σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα μία μοναδική εκδρομή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, πεζοπορία στο Φαράγγι του Αγγίτη με έμπειρους οδηγούς και ξενάγηση στο σπήλαιο της Αλιστράτης. Η εκδρομή θα λάβει χώρα στις 19 Οκτωβρίου και το κόστος ανά άτομο ανέρχεται στα 32€, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς από και προς Καβάλα με λεωφορείο, οδηγό βουνού και είσοδο – ξενάγηση στο σπήλαιο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και στο www.brevetphilippoi.com.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 40 πατώντας εδώ