Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ: Η λύση για να φύγετε ήσυχοι για διακοπές!
ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ: Η λύση για να φύγετε ήσυχοι για διακοπές!

ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ: Η λύση για να φύγετε ήσυχοι για διακοπές!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

 Το αυτόματο πότισμα, είναι ένας εύκολος, χαμηλού κόστους τρόπος για το πότισμα του κήπου και του μπαλκονιού μας. Είναι μια λύση ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο για άλλες δουλειές, αλλά και να μπορέσουμε να  φύγουμε για διακοπές χωρίς την έννοια του ποτίσματος των φυτών μας, που το καλοκαίρι πρέπει να είναι τακτικότατο.

Τι χρειαζόμαστε

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται είναι ένα δίκτυο από λάστιχα, σταλάκτες ή εκτοξευτήρες και διάφορα εξαρτήματα για τις συνδέσεις και τις διακλαδώσεις. Επίσης, για να ολοκληρωθεί ο αυτοματισμός, στην παροχή νερού τοποθετούμε έναν προγραμματιστή αυτόματου ποτίσματος, τον οποίο προγραμματίζουμε να ποτίζει στις ώρες και για τη διάρκεια που επιθυμούμε.

 

Προετοιμασία και τελική επιλογή

Η επιλογή των υλικών πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου. Γι’ αυτό πρέπει, πριν πάμε στο κατάστημα που θα μας εφοδιάσει με τα υλικά, να κάνουμε ένα πρόχειρο σχέδιο του χώρου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Σημειώνουμε οπωσδήποτε τα μέτρα του χώρου, τον αριθμό των φυτών ή των γλαστρών που θα ποτίζονται αλλά και τη διάταξή τους, ώστε να υπολογιστούν τυχόν διακλαδώσεις. Πολύ σημαντικό, που δεν πρέπει να ξεχάσουμε, είναι το που βρίσκεται η παροχή του νερού, δηλαδή η βρύση.

Επιλέγουμε ένα κατάστημα με εμπειρία στον τομέα αυτό, ώστε το σύστημα ποτίσματος να ανταποκρίνεται ακριβώς στις ανάγκες μας και να έχουμε την κατάλληλη καθοδήγηση για τον σωστό τρόπο τοποθέτησης, χρήσης, αλλά και διόρθωσης ή προέκτασης του συστήματος μετά. Η αλήθεια είναι ότι όσοι δυσκολεύονταν να πάρουν απόφαση για χρήση δικτύου αυτόματου ποτίσματος, μετά την τοποθέτησή του είπαν «απορώ πώς δεν το έκανα νωρίτερα» και, οι περισσότεροι αν όχι όλοι, φρόντισαν να το προεκτείνουν στο μεγαλύτερο μέρος του κήπου τους.

Η λύση υπάρχει. Δεν νομίζετε πως είναι καιρός να ξεκουραστείτε και να περάσετε τις διακοπές σας χωρίς την έννοια του ποτίσματος; Φτιάξτε το σχέδιό σας λοιπόν κι εμείς θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!!!

Καλό καλοκαίρι και… ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 39 πατώντας εδώ