Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / ΒΑΦΤΙΣΗ: Επιλογή ονόματος… Τι δύσκολο πράγμα!
ΒΑΦΤΙΣΗ: Επιλογή ονόματος… Τι δύσκολο πράγμα!

ΒΑΦΤΙΣΗ: Επιλογή ονόματος… Τι δύσκολο πράγμα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Northwestern των ΗΠΑ, το όνομα ενός παιδιού επηρεάζει την προσωπικότητα, την επίδοση στο σχολείο καθώς και την επαγγελματική του πορεία. Ακολουθήστε, λοιπόν, τις παραδίπλα συμβουλές και προσφέρετε στο μονάκριβό σας το όνομα που του ταιριάζει!

  • Το διπλό όνομα είναι μία πολύ καλή λύση για να αποφύγετε τις ενδοοικογενειακές διαμάχες. Μπορείτε να ικανοποιήσετε τον παππού ή την γιαγιά με το πρώτο όνομα και το δεύτερο να είναι αυτό που επιθυμείτε. Από την μια τηρείται η παράδοση και από την άλλη ως γονείς μπορείτε να αποκαλείτε το βλαστάρι σας με το όνομα που επιθυμείτε.
  • Μην γίνεστε υπερβολικοί επιλέγοντας πολύ ιδιαίτερο όνομα για να πρωτοτυπήσετε. Η χρήση περίεργων και ασυνήθιστων ονομάτων δημιουργεί προβλήματα στα παιδιά, διότι πέφτουν θύματα ρατσισμού και περιθωριοποίησης. Ή μπορεί να είναι τόσο δύσκολα, που θα πρέπει το παιδί να διορθώνει συνέχεια τα άτομα του περιβάλλοντός του, κάτι που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και κουραστικό.
  • Αν το επίθετο των γονέων είναι μεγάλο ή περίεργο καλό θα ήταν να δώσετε στο παιδάκι σας ένα απλό βαπτιστικό όνομα.
  • Καλό είναι να αποφεύγετε το τελευταίο γράμμα του βαπτιστικού ονόματος να είναι το ίδιο φωνήεν με το πρώτο γράμμα του επιθέτου, διότι δεν είναι καλό από ακουστικής άποψης.
  • Πριν αποφασίσετε φωνάξτε αρκετές φορές και δυνατά το όνομα της επιλογής σας σε συνδυασμό με το επίθετο για να δείτε αν ηχεί καλά στα αυτιά σας.

ΤIP

Αν ξεμείνατε από ιδέες μπορείτε να πάρετε τη συμβουλή της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, που εδώ και 36 χρόνια έχει συγκεντρώσει και ταξινομήσει όλα τα βαπτιστικά ονόματα.