Αρχική Σελίδα / Υγεία / Βεντούζες & Αποτοξίνωση!
Βεντούζες & Αποτοξίνωση!

Βεντούζες & Αποτοξίνωση!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...


Οι βεντούζες είναι πολύ αποτελεσματική παραδοσιακή τεχνική που κρατάει από τα αρχαία χρόνια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην αρχαία Κίνα. Ο Ιπποκράτης στα κείμενα του δίνει οδηγίες για τις βεντούζες, ενώ στην αρχαία Κίνα εξελίχθηκαν ακόμη περισσότερο μέσα από την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (Π.Κ.Ι.).

Πώς αποτοξινώνουν οι βεντούζες;

Οι απλές βεντούζες…
….κάνουν κάτι που η απλή χειρομάλαξη δεν μπορεί να το κάνει. Αναρροφούν προς τα επάνω τις βαθύτερες τοξίνες και ταυτόχρονα προκαλούν αγγειοδιαστολή στην εσωκλείουσα στη βεντούζα περιοχή. Έτσι οι τοξίνες που μετακινούνται προς τα επάνω, μπαίνουν μέσα στα αγγεία που διαστέλλονται και από εκεί στην κυκλοφορία του αίματος, που τις μεταφέρει στους νεφρούς και τις ουρούμε.

Οι κοφτές βεντούζες…
…προκαλούν ακόμη πιο άμεση αποτοξίνωση, αφού διώχνουν το στάσιμο «βρώμικο» αίμα. Για να γίνουν όμως κοφτές βεντούζες, χρειάζονται τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, εξετάσεις και βεβαιώσεις από γιατρούς.

Οι «κινέζικες» βεντούζες…
…τοποθετούνται με ειδικό τρόπο στα αντίστοιχα βελονιστικά σημεία των μεσημβρινών με σκοπό την τόνωση ή την αποσυμφόρηση. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να υπάρχει γνώση της Π.Κ.Ι.. Πολύ καλές γι’ αυτή τη χρήση είναι είτε οι παραδοσιακές γυάλινες βεντούζες, είτε οι πλαστικές βεντούζες που έχουν μαγνητάκια για την ενεργοποίηση των αντίστοιχων βελονιστικών σημείων. Μέσα στο πέρασμα των χιλιετιών, οι γιαγιάδες μας είναι εκείνες που μετέφεραν αυτή τη σοφία πρακτικά και μετέδωσαν την παράδοση αυτή με πολύ απλό τρόπο τοποθέτησης και πολύ αποτελεσματικά. Όμως μέσα από την ΠΚΙ τις τοποθετώ ακόμη πιο εξειδικευμένα στις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Μύθοι για τις Βεντούζες

Επειδή ο τρόπος που τοποθετούνται οι βεντούζες στο σώμα έχει εξελιχθεί, γι’ αυτό ακριβώς κάποιοι μύθοι γύρω από τις βεντούζες καταρρίπτονται, αλλά άλλοι είναι αληθείς.

ΜΥΘΟΣ 1 Οι βεντούζες πονάνε

Η αλήθεια είναι πως οι βεντούζες γίνονται συνέχεια του χεριού μου, νιώθω μέσα από αυτές και τις ελέγχω ώστε η δύναμη αναρρόφησης να είναι σε επίπεδο ανακούφισης (κι όχι πόνου) για τον δέκτη.

ΜΥΘΟΣ 2 Οι έντονες μελανιές υποδηλώνουν κρύωμα

Η αλήθεια είναι ότι οι τοξίνες που μπαίνουν στα αγγεία δημιουργούν αυτές τις χαρακτηριστικές μελανιές και αυτό δε σημαίνει αναγκαστικά κρυολόγημα. Και σίγουρα δε δηλώνουν πόνο, αλλά ότι γίνεται αποτοξίνωση.

Και οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

Παρ’ όλα αυτά είναι αλήθεια ότι είναι καλό μετά τη συνεδρία και μέχρι την επόμενη ημέρα να είναι ο δέκτης σε κλειστό χώρο, γιατί οι πόροι είναι ιδιαίτερα ανοιχτοί και είναι επιρρεπής σε ρεύματα αέρα.

Τέλος, ισχύει ότι μετά τις βεντούζες χρειάζεται να πίνει κάποιος παραπάνω νερό για να βοηθήσει το έργο των νεφρών του και να αποβάλλει τις τοξίνες από τα ούρα του.

Συνολικά θα ήθελα να δηλώσω πως μ’ αρέσουν πολύ οι βεντούζες, γιατί λαμβάνω άμεση ανακούφιση.

Προτιμήστε βεντούζες, είναι η παράδοσή μας!