Αρχική Σελίδα / Πολιτισμός / BOOK STORIES #2: Να βλέπεις τον έρωτα!
BOOK STORIES #2: Να βλέπεις τον έρωτα!

BOOK STORIES #2: Να βλέπεις τον έρωτα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Μία είναι η λέξη που μου έρχεται στο μυαλό κάθε φορά που αναφέρομαι στον συγγραφέα Χόρχε Μπουκάι.  Ενθουσιασμός!  Διότι καταφέρνει με ευκολία κάτι το δυσεύρετο. Μέσα από έναν λιτό και γλυκό λόγο μεταδίδει ουσιώδη μηνύματα που με ευκολία λειτουργούν ως εργαλεία για μια καλύτερη ζωή. Μικρές ή μεγάλες, σε έκταση, ιστορίες των οποίων οι ήρωες, μέσα από τις δυσκολίες που βιώνουν, έχουν κάτι να μας πουν. Ο ίδιος, ένας αξιόλογος άνθρωπος. Κατάγεται από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής  και άρχισε να εργάζεται σε ηλικία 13 χρόνων. Πέρασε από διάφορες εργασίες όπως πωλητής, ταξιτζής, κλόουν σε παιδικά πάρτυ ενώ καταφέρνει να τελειώσει την Ιατρική το 1973. Εξειδικεύεται στις διανοητικές παθήσεις και μετέπειτα αρχίζει τη δημιουργία των γραπτών έργων αυτοβοήθειας τα οποία και γνωρίζουν παγκόσμια απήχηση.

«Να βλέπεις στον έρωτα»! Σπουδαία παρατήρηση. Οι περισσότεροι έχουμε την αίσθηση πως το να ερωτευόμαστε ανήκει σε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της ζωής μας και μάλιστα πρέπει μέσα σε αυτό όλα να φαντάζουν ιδανικά, ειδάλλως επιλέξαμε λανθασμένα. Όμως αυτό το βιβλίο έρχεται να μας αναλύσει την ακριβώς αντίθετη οπτική. Ο έρωτας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης του ατόμου και τόσο οι απογοητεύσεις και ο πόνος όσο και οι χαρές που μας προσφέρει είναι απαραίτητες για να ανακαλύψουμε ποιοι, πραγματικά, είμαστε. Όπως τονίζει ο συγγραφέας, σκοπός μας δεν πρέπει να είναι η εύρεση του ’’ιδανικού’’ άλλου μας μισού, κάτι τέτοιο είναι ουτοπικό, αλλά μέσω του συντρόφου μας να μεγαλώσουμε και να ολοκληρωθούμε σαν προσωπικότητες. Ο έρωτας δεν είναι ’’σανίδα’’ σωτηρίας και ’’καταφύγιο’’ αλλά μία ’’γέφυρα’’ που μας συνδέει με τη ζωή και τον εαυτό μας.

Μια συμβουλή χρήσιμη στους πανταχού ερωτευμένους, σε αυτούς που έχασαν την πίστη τους στον έρωτα αλλά και σε εκείνους που ακόμα τον αναζητούν.

Εκδόσεις: Opera

Σελίδες: 245

Έτος Έκδοσης: 2009