Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / BRAILLE BRICKS: Τα πρώτα τουβλάκια για παιδιά με προβλήματα όρασης από την LEGO!!
BRAILLE BRICKS: Τα πρώτα τουβλάκια για παιδιά με προβλήματα όρασης από την LEGO!!

BRAILLE BRICKS: Τα πρώτα τουβλάκια για παιδιά με προβλήματα όρασης από την LEGO!!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η μεγαλύτερη εταιρία παιχνιδιών της Δανίας, που έχει μπει δικαιωματικά στις καρδιές όλου του κόσμου, με τα μοναδικά τουβλάκια της εδώ και 70 σχεδόν χρόνια, έρχεται να μας εκπλήξει για μια ακόμα φορά, αφού παρουσίασε τα πρώτα τουβλάκια για παιδιά με προβλήματα όρασης.

Η σειρά Braille

Τα συγκεκριμένα τουβλάκια (σειρά 250 τεμαχίων), είναι ακριβώς όπως και αυτά που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, με την μόνη διαφορά πως φέρουν επάνω τους αριθμούς, γράμματα και μαθηματικά σύμβολα, από το αλφάβητο Μπράιγ (Braille). Σκοπός, τα παιδιά που έχουν προβλήματα όρασης σε μεγάλο ή μικρό βαθμό, να μπορούν να διαβάζουν και να μαθαίνουν, παίζοντας!

Η ιδέα

Η συγκεκριμένη ιδέα έπεσε στο τραπέζι της εταιρίας παιχνιδιών το 2011 από την Ένωση Τυφλών Δανίας, όμως προτάθηκε ξανά το 2017, από την αντίστοιχη Ένωση της Βραζιλίας. Αυτή την εποχή, το προϊόν είναι σε δοκιμαστικό στάδιο, αφού έχει μοιραστεί σε Αγγλία, Βραζιλία, Δανία, Ισπανία κ.α. και μέχρι το τέλος του 2020, θα έχει πάρει την τελική του μορφή.

Αξίζει να σημειωθεί…

…πως η Lego έχει αποφασίσει να μοιράσει δωρεάν τα τουβλάκια Braille σε επιλεγμένα ιδρύματα σε όλο τον πλανήτη, αφού σύμφωνα με τελευταίες δικές της έρευνες, τα παιδιά με προβλήματα όρασης ανά τον κόσμο, αγγίζουν τα 19 εκατομμύρια!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος ΠΑΙΔΙ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2019 πατώντας εδώ