Chocolate Chip Cookies!

Chocolate Chip Cookies!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Πεντανόστιμα αμερικάνικα cookies, γεμάτα γεύση σοκολάτας, βανίλιας και λίγο βουτύρου.

Υλικά:

  • 115 γρ. Βούτυρο αγελάδος ανάλατο
  • 100 γρ. λευκή Ζάχαρη
  • 50 γρ. καστανή Ζάχαρη
  • 1 κ.γ εκχύλισμα Βανίλιας
  • 1 μεσαίο Αυγό
  • 180 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. Σόδα
  • 1/4 κ.γ. Αλάτι
  • 130 γρ. δάκρυα Σοκολάτας

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στις πάνω και κάτω αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίξτε τις ζάχαρες και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και αφρατέψτε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά. Αν κολλάει το βούτυρο στα τοιχώματα ξεκολλήστε το με μια μαρίζ όσες φορές χρειαστεί.
  • Σπάστε το αυγό σε ένα μπολ και χτυπήστε το με ένα πιρούνι όπως στην ομελέτα.
  • Ρίξτε το αυγό σε μικρές δόσεις στον κάδο του μίξερ όσο λειτουργεί σε μέτρια ταχύτητα και στο τέλος προσθέστε την βανίλια.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα στερεά (αλεύρι, αλάτι και σόδα).
  • Αλλάξτε το σύρμα στο μίξερ με το φτερό (Κ) και ρίξτε όλα τα στερεά μέσα στον κάδο. Ανακατέψτε στη χαμηλότερη ταχύτητα έως ότου ενσωματωθούν τα στερεά και σχηματιστεί η ζύμη. Μην ανακατέψετε παραπάνω. Αν η ζύμη κολλάει πολύ, ρίξτε 1-2 κουταλιές σούπας αλεύρι ώστε να μην κολλάει ή να κολλάει ελάχιστα.
  • Τέλος, ρίξτε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε στη χαμηλότερη ταχύτητα.
  • Χωρίστε τη ζύμη σε 12 ίσες μπάλες και απλώστε τα cookies σε ταψί με λαδόκολλα, έχοντας περίπου 3-4 δάχτυλα κενό μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (πάνω κάτω αντιστάσεις) για περίπου 11 λεπτά. Δείτε τα να έχουν πάρει χρώμα στις άκρες. Μπορεί προς το κέντρο να σας φαίνονται άψητα, όμως μη φοβάστε καθώς έχουν ψηθεί.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα.

Καλή όρεξη!