Αρχική Σελίδα / Πολιτισμός / COSMOPOLIS@HOME: Όλο το πρόγραμμα!
COSMOPOLIS@HOME: Όλο το πρόγραμμα!

COSMOPOLIS@HOME: Όλο το πρόγραμμα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου ξεκινά το Cosmopolis 2020 με την ενότητα CosmoHome και τις «σπιτικές» συναυλίες σε αναπάντεχα μέρη στη χερσόνησο της Παναγίας και προσκαλεί το κοινό της πόλης και όχι μόνο να τις απολαύσει.

Εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών, η οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο για κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.

  • Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες του CosmoHome είναι δωρεάν.
  • Ωστόσο, συστήνεται όποιος θέλει να παρακολουθήσει τις συναυλίες να κάνει προκράτηση θέσης που μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ (cosmopolisfestival.gr) ή απότο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών του Δήμου Καβάλας (πρώην περίπτερο ΕΟΤ στην κεντρική πλατεία).
  • Οι χώροι των συναυλιών θα είναι οριοθετημένοι με περίφραξη και εντός αυτών θα μπορούν να εισέρχονται μόνο όσοι έχουν πρόσκληση, έτσι ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος έλεγχος του αριθμού των ακροατών.
  • Οι θέσεις για κάθε χώρο είναι συγκεκριμένες και τοποθετημένες σύμφωνα με τις τελευταίες υγειονομικές διατάξεις.
  • Στους χώρους των συναυλιών θα διατίθενται θέσεις μόνο εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες.
  • Κατά την προσέλευση στις συναυλίες το κοινό είναι καλό να έχει τις δικές του μάσκες. Η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται υποχρεωτικά τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από τον χώρο. Όταν ο θεατής καθίσει στην θέση του, τότε μπορεί να βγάλει τη μάσκα.
  • Οι χορηγοί του CosmoHome και η διοργάνωση, ως ένδειξη καλής φιλοξενίας, θα προσφέρουν στο κοινό που θα παρακολουθεί τις συναυλίες ειδικά συσκευασμένα κεράσματα και ένα ποτήρι κρασί.
  • Το κρασί θα σερβίρεται σε γυάλινο ποτήρι στο πλαίσιο της οικολογικής ευαισθησίας του φεστιβάλ. Παίρνοντας το ποτήρι από την είσοδο, το κοινό θα καλείται να αφήσει μια πολύ μικρή εγγύηση αξίας 2 ευρώ, την οποία θα παίρνει πίσω αμέσως μόλις επιστρέφει το ποτήρι στη διοργάνωση.
  • Οι συναυλίες θα ξεκινούν στις 21:30 και θα ολοκληρώνονται περίπου στις 22:30-23:00 χωρίς διάλειμμα, όπως υπαγορεύεται από τη νομοθεσία.

Cosmopolis@home

16 Ιουλιου – 20 Αυγουστου

Η Καβάλα και οι κάτοικοι της πόλης γιορτάζουν την έλευση του Cosmopolis και το καλωσορίζουν.
Οι κάτοικοι ανοίγουν τα σπίτια και τις αυλές τους, για να υποδεχθούν το νέο Cosmopolis και να φιλοξενήσουν unplugged, μικρά μουσικά events.
Μέσα από τα στενά της πόλης και της ιστορικής χερσονήσου της Παναγίας, ξεκινούν οι ήχοι το ταξίδι τους για να ακουστούν σε όλο τον κόσμο, εκεί όπου θα ταξιδεύει κάθε χρόνο το Cosmopolis.

16 ΙΟΥΛΙΟΥ – 21:30

Mordana
Συνθεσεις επηρεαμενες απο μουσικες παραδοσεις των Βαλκανιων και της Ανατολικης Μεσογειου

To Mordana Project είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης τριών μουσικών με έδρα την Θεσσαλονίκη που αποφάσισαν να συμπράξουν και να δημιουργήσουν από κοινού νέους μουσικούς ορίζοντες εμπνευσμένους από την παράδοση του τόπου τους. Το όνομά προέρχεται από μία ιδιότυπη οικειοποίηση του όρου «mordent» που στην μουσική ορολογία μεταφράζεται ως «τσάκισμα» και αναφέρεται στον στολιδισμό της μελωδικής γραμμής.
Το ρεπερτόριό τους βασίζεται σε προσωπικές τους συνθέσεις και στην διασκευή παραδοσιακών τραγουδιών και σκοπών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Ο ήχος τους αντανακλά τις μουσικές επιρροές της πολυπολιτισμικής κληρονομιάς των λαών που έζησαν στην περιοχή και τις αναζητήσεις και ανακαλύψεις των ταξιδιών του καθενός μουσικού ξεχωριστά.

Η αυτοσχεδιαστική τους διάθεση εμπνευσμένη από τα ταξίδια της ανατολής, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την jazz κερδίζει τον δικό της χώρο μέσα στο ενίοτε περίπλοκο παιχνίδι ρυθμικών και μελωδικών μοτίβων ώσπου τα όρια μεταξύ παλαιού και σύγχρονου να γίνουν δυσδιάκριτα και να ηχήσουν συνεκτικά στην γραμμή του χρόνου.

Οι μουσικοί που συγκροτούν τον βασικό πυρήνα του σχήματος κατά καιρούς συνεργάζονται με διάφορους καλλιτέχνες διευρύνοντας τον ήχο και την σύσταση του σχήματος.

Νόστιμον ήμαρ
The Day of Return

Νόστιμον ήμαρ. Ημέρα της επιστροφής. Έτσι ονόμασε ο Όμηρος τη μέρα εκείνη, που ο πολύπαθος Οδυσσέας θα επέστρεφε στο πατρικό του χώμα έπειτα από δέκα χρόνια ανείπωτης περιπλάνησης.
Τι να σκέφτεται κανείς όταν αποχαιρετάει την αυλή του σπιτιού του; Τι του υπόσχονται οι ελιές και τα κύματα; Θα βρει τη ροδιά ανθισμένη και πάλι; Έχει δίκιο κανείς να φεύγει; Κι έχει δίκιο να ονειρεύεται πως γυρίζει; Πόσο ζυγίζει επιτέλους μια δεκάκιλη βαλίτσα;
Ο Στράτος Εμμανουηλίδης παρουσιάζει μέσα από την κλασική κιθάρα απόσπασμα από την πρώτη του δισκογραφική δημιουργία με τίτλο ‘’νόστιμον ήμαρ’’ , μια μουσική αφήγηση των δευτερολέπτων εκείνων, όταν έξω από την πόρτα του σπιτιού του στέκεται κανείς μετέωρος στο δρόμο για μια νέα πατρίδα.
Ο κόσμος του νόστιμον ήμαρ συμπληρώνεται και από οικείες στους περισσότερους μελωδίες ‘’ετερόκλητων’’ μουσικών ειδών.

DaMa in Duet
Contemporary modal music, traditional Anatolian music

Οι DaMα παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση βασισμένη σε συνθέσεις ανατολικής τροπικής μουσικής (σύγχρονων συνθετών καθώς και δικών τους) , εξερευνώντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες, τον ήχο και τα όρια ενός ‘παραδοσιακού’ ντούετου.
Εκκινώντας από έργα συνθετών του 20ου αιώνα, με αναφορές στην ευρεία και πολυδιάστατη μουσική παράδοση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, καταλήγουν στις δικές τους συνθέσεις, περιγράφοντας έτσι και το ταξίδι τους σ’αυτήν την μουσική.

23 ΙΟΥΛΙΟΥ- 21:30

Κιορ Τοπάλ
Μουσική της Καππαδοκίας και του Πόντου

Η μουσική μπάντα ‘’Κιορ Τοπάλ’’ δημιουργήθηκε αναβιώνοντας μια παλιά μπάντα Ελλήνων μουσικών της Καππαδοκίας οι οποίοι μετέφεραν την πολύ μεγάλη και ιδιαίτερη μουσική τους παράδοση στη νέα τους πατρίδα.
Οι σκοποί και τα τραγούδια που ερμηνεύουν είναι αποτέλεσμα βιωματικής σχέσης και καταγραφής. Η μουσική τους μας έρχεται από τα υψίπεδα και τις υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας, από τις ιστορικές πόλεις του δυτικού Πόντου και από τα προσφυγικά χωριά της βόρειας Ελλάδας.
Το καλοκαίρι του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ των ‘’Κιορ Τοπάλ’’ «Τραγούδια και Σκοποί της Καππαδοκίας» με 16 από τα πιο δημοφιλή Καππαδοκικά. Μέχρι το τέλος του 2020 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο, με μουσική βασισμένη αποκλειστικά στην καταγραφή προσφύγων πρώτης γενιάς από την Καρβάλη (Gelveri) της Καππαδοκίας, της ιδιαίτερης πατρίδας των ‘’Κιορ Τοπάλ’’.

Ένα βιολί και ένα νέι
Λογιες Μουσικες της Ανατολης & Παραδοσεις του Σημερα

Ένα βιολί και ένα νέι. Δύο όργανα με συνεχή ήχο και αυτοσχεδιαστική διάθεση, εκφραστές δύο διαφορετικών μουσικών κόσμων. Από τη μία το βιολί πρωταγωνιστής σε μουσικές παραδόσεις του ελλαδικού χώρου και από την άλλη το νέι εκφραστής της οθωμανικής μουσικής παράδοσης, αναζητούν κοινές ρίζες ανατρέχοντας στο παρελθόν.

Ο Μάκης Μπακλατζής στο βιολί και η Ανδριάνα Αχιτζάνοβα στο νέι μας ταξιδεύουν πίσω το χρόνο. Ξεκινώντας με συνθέσεις Ελλήνων, Αρμένιων και Τούρκων που έδρασαν κατά τους οθωμανικούς χρόνους, φτάνουν σε παραδοσιακούς σκοπούς του σήμερα επαναφέροντας ακούσματα, αρώματα, μνήμες και συναισθήματα σε μια νοητή γραμμή όπου τα όρια μεταξύ νέου και παλιού δεν είναι διακριτά.

Οι Λοξάτοι Πετεινοί Στην Αυλή

Ακουστικο τριο πολλαπλων εκδοχων

Τρείς φίλοι, οι δύο είναι και αδέρφια, συνομιλούν μουσικά…
Ο Ιωάννης Τσίγκας και ο Απόστολος Πρεπόνης , ο πρώτος με την άταστη κλασσική κιθάρα και το μαντολίνο του και ο δεύτερος με το γιαλί ταμπούρ και τον κεμεντζέ του ντύνουν τις μελοποιήσεις του Μιχάλη Πρεπόνη.

Ακούσματα από την Κρήτη, την Ήπειρο αλλά και την ανατολή γίνονται αντιληπτά, αναμεμειγμένα με πιο σύγχρονες και ελεύθερες φόρμες.

30 ΙΟΥΛΙΟΥ – 21.30

Tales from the Box
Ενα βιολοντσελο και ενα ακορντεον

Ένα βιολοντσέλο και ένα ακορντεόν. Δύο όργανα που είναι πολύ κοντά στην ανθρώπινη φωνή και παράλληλα τα συναντάμε σε πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.
Δύο μουσικοί που τους αρέσει να παίζουν πολλά είδη μουσικής και να τα ανακατεύουν δημιουργώντας ιστορίες. Ιστορίες που φέρνουν στο νου κλασικά έργα, παλιό ραδιόφωνο, Διεθνή κι Ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και μουσικές και ακούσματα από προηγούμενες δεκαετίες μέχρι σήμερα.

Οι Tales from the Box μέσα από τις μουσικές που επιλέγουν, μας παρουσιάζουν ένα καλειδοσκόπιο εικόνων, ήχων, αναμνήσεων και βιωμάτων μέσα από διαφορετικές ιστορίες. Μουσικές ιστορίες βγαλμένες μέσα απ’ το κουτί που κουβαλάει ο καθένας μας και συνθέτουν το sound-track της ζωής του.
Μεταξύ των εμφανίσεων που έχουν πραγματοποιήσει αξιοσημείωτη είναι η εμφάνιση τους στο κέντρο πολιτισμού “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων τον Αύγουστο του 2019.

Βαρέα & Ανθυγιεινά – Live
ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ BLUES UNPLUGGED

Οι Καβαλιώτες δημιουργοί  Βασίλης & Δημήτρης Ευφροσυνίδης θα παρουσιάσουν με λιτή ενορχήστρωση τραγούδια και μουσικές από τις δύο δισκογραφικές τους δουλειές Βαρέα & Ανθυγιεινά (2015) και Επαρχιακά μπλουζ νόστου & ερώτων (2018), καθώς και νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια.

Στο τραγούδι θα τους συνοδεύσει η Αναστασία Χατζηαποστολίδου.

Τρίηχο
Αγαπημενα Ελληνικα τραγουδια

Το μουσικό σχήμα Τρίηχο, με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα των δύο μουσικών οργάνων και την φωνή της Σοφίας Νεοχωρίτου, θα παρουσιάσουν τραγούδια που γράφτηκαν από εξαιρετικούς στιχουργούς και συνθέτες και αγαπήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια στην Ελλάδα.

Ο Σωτήρης Μπέης με το πιάνο και ο Θανάσης Κουλεντιανός με το κανονάκι μας οδηγούν σε μουσικά μονοπάτια που μυρίζουν…Ελλάδα !

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 21.30

Βραδιά για φλάουτο και κιθάρα
Περιπατος στα σοκακια του Buenos Aires

Με μελωδίες και ατμόσφαιρα από την Λατινική Αμερική μέχρι τα σοκάκια του Παλέρμο, Ο Αλέξανδρος Παρισσίδης και Ρεβέκκα Μελετιάδου με την σαγηνευτική συνήχηση της κιθάρας με το φλάουτο θα ερμηνεύσουν συνθέσεις εμπνευσμένες από την παράδοση, τους μεγάλους κλασικούς μέχρι σύγχρονους συνθέτες που είναι εν ζωή. Για πρώτη φορά επί σκηνής ως duo θα ακουστούν έργα των: Castelnuovo-Tedesco (1895-1968), Pujol (1957), Villa-Lobos (1887-1959), Andrew York (1958), Schubert (1797-1828), F. Sor (1778 -1839) και Atanas Ourkouzounov (1970).

g – MBT
Ενα βιολι και ενα ακορντεον

Πρωτότυπες δραματοποιημένες μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες από τον βαλκανικό χαρακτήρα της βόρειας διασυνοριακής περιοχής της Ελλάδας. Δρομικά όργανα και δρομικά ηχοτοπία αποτυπώνουν από τη μία την ομορφιά που προκύπτει από την πρόσμιξη της τοπικής διαφορετικότητας και από την άλλη το σύγχρονο «μοντέλο» της κοινωνικής διαφοροποίησης. Χοροί της περιοχής – που προσδίδουν μία σειρά από στοιχεία συλλογικής ταυτότητας μεταμορφώνονται σε ολοκληρωμένες ηχητικές προσωπικότητες δίνοντας τη δική τους οπτική και ερμηνεία στη συνολική εξιστόρηση. Το βιολί και το ακορντεόν, ως βασικά όργανα των παραπάνω μουσικών πολιτισμών, ενεργοποιούνται σε ένα «λόγιο» πλαίσιο εμπεριέχοντας ταυτόχρονα το πρωτογενές λαϊκό στοιχείο που τα χαρακτηρίζει.

Tango with two- Reverie Duo
Συναυλια μουσικης δωματιου με βιολι και ακορντεον

Τα τελευταία 5 χρόνια το Reverie Duo εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές παίζοντας αργεντίνικο τάνγκο, βαλς και κινηματογραφική μουσική κυρίως με έργα των Astor Piazzolla και Kurt Weill.

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 21.30

Rodopi Trio
Μουσικη στα μονοπατια του Διονυσου

Η μουσική αυτή παρέα ξεκίνησε να δουλεύει από την δεκαετία του 1990 στην Θράκη και την Μακεδονία, περιοχές της Ελλάδος όπου οι άνθρωποι συμβιώνουν διαμορφώνοντας από κοινού μια ιδιαίτερη πολιτισμική κουλτούρα. Τα βουνά της Ροδόπης, της μεγαλύτερης οροσειράς στην Θράκη, αποτελούν ενωτικό κρίκο συνδέοντας μουσικά και τους λαούς των τριών χωρών που διασχίζουν.
Με αφορμή ένα tour σε Ολλανδία και Γερμανία, ηχογράφησαν το πρώτο τους demo με τρεις χαρακτηριστικές μελωδίες της ευρύτερης περιοχή και μέχρι σήμερα παίζουν μαζί τόσο σε εκδηλώσεις, γάμους και πανηγύρια διατηρώντας το ιδιαίτερο μουσικό τους χρώμα, όσο και σε διακεκριμένες αίθουσες και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
Οι μελωδίες του (χασάπικα, τσιφτετέλια, καρσιλαμάδες, ζεϊμπέκικα και άλλοι χοροί), συνθέτουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό με ήχους διασκεδάζοντας με κάθε ευκαιρία τον κόσμο.

Ταξιδεύοντας Στη Νησιωτική Ελλάδα
Με ενα βιολι και μια λυρα

Η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικά πλούσιος μουσικά τόπος, με τεράστια ποικιλία σε ό,τι αφορά τις μελωδικές κλίμακες, τους ρυθμούς, αλλά και το οργανολόγιο. Και μολονότι στην ηπειρωτική Ελλάδα έχει σχεδόν καθολικά επικρατήσει το κλαρίνο ως κυρίαρχο όργανο στην κομπανία, στη νησιωτική χώρα συναναντάμε μάλλον αποκλειστικά το βιολί και τη λύρα ως πρώτα όργανα στις ορχήστρες. Ωστόσο, τα δύο αυτά όργανα, λόγω της ισχυρής συνάφειάς τους, σπανίως συνυπάρχουν στην ίδια ορχήστρα.

Ο Μάκης Μπακλατζής και ο Κώστας Κυριτσάκης δημιουργούν μια πρωτοποριακή ζυγιά, στην οποία, πέραν από τους συνηθισμένους ρόλους του οργάνου τους, θα δοκιμάσουν να αναλάβουν και τους ρόλους των υπόλοιπων οργάνων μιας τυπικής νησιώτικης κομπανίας, όπως είναι το λαούτο, το τουμπάκι ή ακόμα και η τσαμπούνα.

Μουσική Δωματίου Για Δύο Βιολιά
Οκτω Χορδες, Τεσσερα Χερια, Μια Μουσικη

Ο ήχος του ξεχωριστού αυτού οργάνου, του βιολιού, κοιτάζεται για μία νύχτα στον καθρέφτη. Δύο μουσικοί ενώνουν το βλέμμα τους απέναντι στη μουσική δωματίου, στους συνθέτες από την προκλασική μέχρι τη σύγχρονη εποχή, στις προκλήσεις του οργάνου τους και στην ομορφιά που καλούνται να γεννήσουν.
Ο Στέφανος Σεκέρογλου, με καταγωγή από τις Σέρρες και η Δήμητρα Κατιώνη, με καταγωγή από την Καβάλα, δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της διδασκαλίας και ερμηνείας της μουσικής. Δημιούργησαν ένα ρεπερτόριο για ντουέττο βιολιών από αγάπη για τον μαγευτικό ήχο του οργάνου και από ενθουσιασμό για το ρεπερτόριο που τόσοι μεγάλοι συνθέτες τίμησαν ανά τους αιώνες.
Μία μουσική, τέσσερα χέρια γερά πλεγμένα μεταξύ τους, οκτώ χορδές, άπειρες νότες – απαρχές ή αναμνήσεις ενός κόσμου πιο ενωμένου, πιο σύμπνοου, πιο δυνατού, πιο όμορφου. Αυτού της μουσικής μας φύσης.

20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 21.30

Once Upon A Summer Night…
Acoustic Pop Rock Sessions

3 μουσικοί της Καβάλας ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους για να σχηματίσουν ένα μουσικό σύνολο και  να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους. Υπόσχονται ένα φρέσκο και ζωηρό  πρόγραμμα βασισμένο στην  ξένη, κυρίως, pop και rock μουσική. Ο καθένας τους δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή με τοπικά σχήματα και όλοι μαζί καταθέτουν τις επιρροές  και την εμπειρία τους σε αυτήν την καινούρια, δυνατή  συνεργασία. Τα τραγούδια, παλιά αγαπημένα  και καινούριες εμπνεύσεις,  ζωντανεύουν με την αυθεντικότητα και την καθαρότητα της unpluggedεκτέλεσης. Ηχοι καθαροί, ρυθμός και πάθος για την μουσική είναι τα ζητούμενα αυτής της συνεύρεσης.

Το σχήμα βασίζεται στην δροσερή και ιδιαίτερη  φωνή της Υρώς  Ζερβούδη και κοσμείται  από τις πολυφωνίες  του σχήματος. Το πάντρεμα του ρυθμικού cajon  του Αλέξη Μαντιράκη, με τη μελωδικότητα της ακουστικής  κιθάρας του Ευριπίδη Ταρασίδη,  κάνουν την ακρόαση αυτού του συγκροτήματος μια μοναδική εμπειρία,  για όλες τις ηλικίες και τις μουσικές προτιμήσεις. Αυτοσχεδιασμοί και μουσικές εμπνεύσεις, που αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εμφάνισης, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την πρωτοποριακή μουσική πρόταση.

Γυναίκα
Μανα-Αγωνιστρια-Ερωμενη

Αφιερωμένη μοναδικά στα παιδιά της, στον αγώνα της καθημερινότητας και φυσικά στην ομορφότερη συναίσθηση του έρωτα. «Κοιμήσου αγγελούδι μου» τι γλυκιά κουβέντα και πόσο όμορφη εικόνα με τη μαμά να νανουρίζει το μωρό!!! Ή αργότερα ¨παιδί μου ώρα σου καλή» η αγωνία της μητέρας για την πορεία του παιδιού της και η απάντηση «Μανούλα μου».
Μήπως όμως είναι λίγος και ο καθημερινός αγώνας σαν αυτόν της «Μαίρη Παναγιωταρά» ή το «Μητέρα κι αδερφή» και … «όταν πίνει μια γυναίκα πως πονάει δεν ξέρετε»!!! Δεν ξεχνούμε όμως και τις λίγες περιπτώσεις όπως αυτή της «αχάριστης» αλλά και της γλυκιάς «Γκιούλ Μπαχάρ».

Hot Dixie society
Jazz combo quartet

Ένα jazz combo κoυαρτέτο που συνδυάζει μελωδικά όργανα κλασσικών καταβολών, όπως βιολί και τσέλο και την ρυθμική και αρμονική συμπεριφορά των τυπικών μουσικών οργάνων της jazz όπως κρουστά και πιάνο. Το ρεπερτόριο τους βασίζεται σε παραδοσιακά κομμάτια της dixieland και της jazz που σε συνδυασμό με την αυτοσχεδιαστική ευκαίρια των ερμηνευτών, δημιουργεί το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της μπάντας κάνοντας το project πραγματικά πολύ ενδιαφέρον στον ακροατή.
Το μουσικό σχήμα ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο 2019 πολύ αυθόρμητα. Η αγάπη του Γιάννη Κεραμίδη στο βιολί για τον Γάλλο βιολονίστα Stefan Crappeli τον ώθησε να ψάξει στη δισκογραφία του αγαπημένα κομμάτια όπως το Sweet Georgia Brown, το Baby, το Shine, το I’ve found a new baby και άλλα, και να κάνει πρόταση αρχικά στον βιρτουόζο κρουστό Κρίστοφερ Μπάκα και στην συνέχεια και στους υπόλοιπους μουσικούς να πλαισιώσουν το σχήμα παίζοντας τέτοια κομμάτια.
Από την πρώτη κιόλας πρόβα κάτι μαγικό γεννήθηκε και μετά από παρότρυνση του Κρίστοφερ Μπάκα ξεκίνησε η ομάδα να παίζει αρχικά σαν τρίο (βιολί, πιάνο, κρουστά). Όταν προστέθηκε σαν τελικό όργανο και το τσέλο που αγκάλιασε με το βάθος του αρμονικά αλλά και μελωδικά τις μελωδίες του βιολιού προέκυψε ένα μαγικό αποτέλεσμα για όλους.