Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / COVID-19: Οι Προφητείες!
COVID-19: Οι Προφητείες!

COVID-19: Οι Προφητείες!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Όπως σε κάθε κοσμοιστορικό γεγονός, έτσι και στην πανδημία του κορωνοϊού μαθαίνουμε πως υπήρξαν προφητείες για την εμφανισή της. Ποιες;

Νοστράδαμος

Στο διάσημο έργο του «Οι Προφητείες», γραμμένο το 1555, ο Νοστράδαμος αναφέρει: «Η μεγάλη πανούκλα της θαλάσσιας πόλης / Δεν θα σταματήσει έως ότου εκδικηθεί με θάνατο / Από το δίκαιο αίμα, καταδικασμένο για μια τιμή χωρίς έγκλημα / της μεγάλης κυρίας που εξοργίστηκε από την προσποίηση». Η Γουχάν επίσης δεν είναι παραθαλάσσια πόλη, αν και η πανδημία φέρεται να προέρχεται από μια αγορά θαλασσινών.

Γιαγιά Βάνγκα

Από την πλευρά της, η Γιαγιά Βάνγκα, η οποία φέρεται να προέβλεψε την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, την εμφάνιση του ISIS και το Brexit, γνώριζε επίσης κάτι για την πανδημία.

«Το στέμμα θα έρθει για όλους μας», δήλωσε σε μία από τους επισκέπτες της. Προειδοποίησε επίσης για μια επικίνδυνη «πανώλη των πνευμόνων» που θα χτυπήσει τον κόσμο στο «έτος – καθρέφτη» (2020), αναφέροντας πως οι Ρώσοι επιστήμονες θα δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό φάρμακο κατά της νόσου, με βάση τον φλοιό του κέδρου της Σιβηρίας.

Ντιν Κουντζ

Ο δημοφιλής Αμερικανός συγγραφέας Ντιν Κουντζ εξέπληξε επίσης τον κόσμο, καθώς αναφέρθηκε σε έναν ιό της Γουχάν στο βιβλίο του The Eyes of Darkness (1981).

«Ένας Κινέζος επιστήμονας που ονομάζεται Λι Τσεν έφυγε στις ΗΠΑ, μεταφέροντας ένα αντίγραφο του πιο σημαντικού και επικίνδυνου κινέζικου βιολογικού όπλου της δεκαετίας σε μια δισκέτα. Το αποκαλούν “Wuhan-400”, επειδή αναπτύχθηκε σε εργαστήρια κοντά στην πόλη Γουχάν», αναφέρεται στο μυθιστόρημα.