Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / DACIAT: Βελτίωση των υφιστάμενων ικανοτήτων και ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας και της εμπορίας των αλιευτικών προϊόντων!
DACIAT: Βελτίωση των υφιστάμενων ικανοτήτων και ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας και της εμπορίας των αλιευτικών προϊόντων!

DACIAT: Βελτίωση των υφιστάμενων ικανοτήτων και ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας και της εμπορίας των αλιευτικών προϊόντων!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Στις 20 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου DACIAT στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Μαύρης Θάλασσας στην Τραπεζούντα, στην Πολυτεχνική Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών, του Πανεπιστημίου Karadeniz.

Βασικό στόχο του έργου DACIAT αποτελεί η βελτίωση των υφιστάμενων δυνατοτήτων στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την υδατοκαλλιέργεια, στη λεκάνη του Εύξεινου Πόντου. Το έργο DACIAT βασίζεται στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των εταίρων του, με δράσεις για τη μεταφορά ορθών πρακτικών από γειτονικές χώρες και έχει απώτερο στόχο την ανάπτυξη του τομέα της υδατοκαλλιέργειας.

Το έργο περιλαμβάνει έξι εταίρους από τέσσερις διάφορες χώρες: το  Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης του Δέλτα του Δούναβη (επικεφαλής εταίρος, Ρουμανία), την Ομοσπονδία Αλιευτικών Περιοχών (Ρουμανία), την Ένωση Διασυνοριακής Συνεργασίας “Euroregion Lower Danube” (Ρουμανία), την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ελλάδα), το Πανεπιστήμιο Karadeniz (Τουρκία) και τον Οργανισμό Αειφόρου Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης “Lower Danube Euroregion” (Ουκρανία). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 682.923,57 €.

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση στην Τραπεζούντα, οι εταίροι παρουσίασαν τους φορείς που εκπροσωπεύουν και τον ρόλο τους στο έργο, ενώ συζήτησαν το ειδικό περιεχόμενο των πακέτων εργασίας και τους κύριους κανόνες εφαρμογής. Παράλληλα, διοργανώθηκε συνέδριο από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Karadeniz σχετικά με την κατάσταση της υδατοκαλλιέργειας και της μεταποίησης ιχθύων στην Τουρκία. Ο Σταύρος Καλόγνωμος, εκτελεστικός γραμματέας της “Balkan and Black Sea Commission of CRPM”, ήταν βασικός ομιλητής του σεμιναρίου. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε εκκολαπτήρια και εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας, όπου οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους.