Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Δύο νέοι Έλληνες πιανίστες!
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Δύο νέοι Έλληνες πιανίστες!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Δύο νέοι Έλληνες πιανίστες!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, ώρα 20.00, Αίθουσα Γιάννη Παπαϊωάννου

Είσοδος ελεύθερη

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης φιλοξενεί δύο νέους ταλαντούχους πιανίστες σε δύο ξεχωριστά ρεσιτάλ στην αίθουσα Γιάννη Παπαϊωάννου. Η Δέσποινα Μανιαδάκη και ο Δημήτρης Φαρμάκης, θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο απαιτητικά και δημοφιλή έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου όπως τη Σονάτα έργο 53 «Waldstein» του L. V. Beethoven και τα Andante Spianato and Grande Polonaise Brillante, έργο 22 και Σπουδή έργο 10, αρ.12, «Επαναστατική» τουF. Chopin, ενώ η Σονάτα αρ. 2, έργο 14 του Ρώσου συνθέτη S. Prokofiev θα δώσει ξεχωριστή αίσθηση στη συναυλία.

Η Δέσποινα Μανιαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Το 2018 απέκτησε δίπλωμα πιάνου (άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο, τάξη Ν. Γκουντούμη). Έχει αποσπάσει βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με τους D. Várjon,  Δ. Ευνουχίδου, L. Boyadzieva, Σ. Θωμόπουλο, Ι. Ποταμούση κ.ά. Το 2019 συμμετείχε σε σεμινάρια πιάνου στη Γαλλία (Musicalta) και τη Γερμανία (HochschulefürMusikFranzLiszt) με την υποτροφία SideBySide. Σήμερα βρίσκεται στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ωδείου Αθηνών (τάξη Θ. Τζοβανάκη). Παράλληλα, σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Ο Δημήτρης Φαρμάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Είναι διπλωματούχος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών (Α’ βραβείο και χρυσό μετάλλιο) και της Ακαδημίας Schola Cantorum στο Παρίσι («Άριστα Παμψηφεί»), με δασκάλα την διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό, Αγάθη Λεϊμονή. Έχει κατακτήσει πολλά βραβεία σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό. (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 3ο Πρόγραμμα ΕΡΤ). Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις ορχήστρες: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Sinfonietta Αθηνών.

Η συναυλία των δύο πιανιστών αποτελεί τη πρώτη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και έπεται πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.