Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Auto - Moto / Διακοπές & Ενοικίαση Αυτοκινήτου!
Διακοπές & Ενοικίαση Αυτοκινήτου!

Διακοπές & Ενοικίαση Αυτοκινήτου!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Καλοκαιρινές διακοπές και αποφασίσατε να νοικιάσετε αυτοκίνητο; Οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες!

1. Πριν την ενοικίαση του αυτοκινήτου, ερευνούμε τις προσφορές των εταιριών και κάνουμε την κράτησητο νωρίτερο δυνατόν. Μπορεί να επιτύχουμε πιο ανταγωνιστικές τιμές.

2. Διαβάζουμε τη σύμβαση και ζητάμε επεξηγήσεις για τα σημεία που δεν κατανοούμε. Κρατάμε πάντα αντίγραφο της σύμβασης.

3. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή, στο τμήμα της σύμβασης, που αφορά την κάλυψη της ασφάλειας. Ζητάμε λεπτομερείς εξηγήσεις, για να γνωρίζουμε τι καλύπτει η ασφάλεια του οχήματος (π.χ. καλύψεις σε περίπτωση ατυχήματος, φθορές).

4. Ενημερωνόμαστε, αν υποχρεούμαστε να επιτρέψουμε το αυτοκίνητο, με γεμάτο το ντεπόζιτο της βενζίνης και ρωτάμε την τιμή, ανά λίτρο, που θα χρεωθούμε, σε περίπτωση, που το όχημα δεν επιστραφεί, με γεμάτο ντεπόζιτο.

5. Ρωτάμε τι καλύπτει η ονομαζόμενη «προκαταβολή» (πρόσθετη ασφάλεια) ή η εγγύηση και κρατάμε αντίγραφο της πληρωμής της.

6. Επιθεωρούμε το όχημα, με ένα υπάλληλο της εταιρίας, κατά την παραλαβή και προσδιορίζουμε, στη σύμβαση, τυχόν φθορές, που εντοπίσαμε. Ελέγχουμε, προσεκτικά, το ταμπλό οργάνων του αυτοκινήτου, τα φώτα και την ταπετσαρία.

7. Κατά την επιστροφή του οχήματος ζητούμε, από υπάλληλο της εταιρίας, να ελέγξει το όχημα και να επιβεβαιώσει, εγγράφως, ότι δεν υπάρχουν φθορές, ώστε να αποφύγουμε την πιθανότητα να θεωρηθούμε υπεύθυνοι, για οποιαδήποτε φθορά, την οποία δεν έχουμε προκαλέσει εμείς.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε όλο το τεύχος 21 πατώντας εδώ