Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Διακόσμηση / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 2019 ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ: Για Βασιλικό ύπνο!
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 2019 ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ: Για Βασιλικό ύπνο!

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 2019 ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ: Για Βασιλικό ύπνο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Four Poster Κρεβατοκάμαρες… Πρόκειται γι’ αυτές που έχουν τέσσερις δοκούς στις γωνίες τους και δημιουργούν έναν κύβο. Θυμίζουν πολύ τις βασιλικές κρεβατοκάμαρες που βλέπετε σε ταινίες και σειρές εποχής και που ίσως πάντα θέλατε να έχετε κι εσείς στο υπνοδωμάτιό σας. Το 2019 λοιπόν σας δίνει στυλιστικά τη δυνατότητα να το τολμήσετε και να αποκτήστε ένα τέτοιο κρεβάτι, αφού θεωρούνται πιο hot από ποτέ. Μάλιστα, πολλοί ψυχολόγοι τις συστήνουν ανεπιφύλακτα, αφού χαρίζουν την αίσθηση της ασφάλειας και της άνεσης, όπως όταν βρίσκεστε στην αγκαλιά ενός αγαπημένου σας προσώπου.

Για την ιστορία

Οι εντυπωσιακές αυτές κρεβατοκάμαρες πρωτοχρησιμοποιήθηκαν από τους Αγγλοσάξωνες κατά το Μεσαίωνα, με την ύπαρξη του πλαισίου στο κρεβάτι να έχει καθαρά χρηστικό χαρακτήρα. Λέγεται πως στο πλαίσιο μπορούσε να στηριχτεί ένα χοντρό ύφασμα, που προστάτευε αυτούς που κοιμόντουσαν από το έντονο κρύο αλλά και από τα αδιάκριτα μάτια των υπηρετών τους, που τότε συνηθιζόταν να μένουν μαζί τους στο ίδιο δωμάτιο. Στην πορεία βέβαια και κατά τα αναγεννησιακά χρόνια οι κρεβατοκάμαρες αυτές εξελίχθηκαν σε σημάδι πλούτου και ευμάρειας, με τις χολυγουντιανές παραγωγές να μας προσφέρουν ουκ ολίγες εικόνες βασιλικής πολυτέλειας… ακόμη και στον ύπνο!

Στο σήμερα

Οι σύγχρονες βέβαια κρεβατοκάμαρες αυτού του τύπου διατίθενται σε πολλά διαφορετικά σχέδια, ικανά να ικανοποιήσουν κάθε διακοσμητική ανάγκη! Μήπως ήρθε η ώρα να το τολμήσετε;

 

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος Ανακαίνιση Διακόσμηση 2019 πατώντας εδώ