Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Διακόσμηση / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 2019 ΣΑΛΟΝΙ: Tropical καλοκαιρινή αίσθηση με… Ψάθα & Rattan!
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 2019 ΣΑΛΟΝΙ: Tropical καλοκαιρινή αίσθηση με… Ψάθα & Rattan!

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 2019 ΣΑΛΟΝΙ: Tropical καλοκαιρινή αίσθηση με… Ψάθα & Rattan!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η θερμοκρασία ανεβαίνει κι εμείς ονειρευόμαστε εξωτικούς προορισμούς, τροπικά νησιά με πράσινα νερά, κοκοφοίνικες κι ethnic διακόσμηση, η οποία είναι η απόλυτη τάση του φετινού καλοκαιριού! Δεν έχετε λοιπόν παρά να επιστρατεύσετε δύο υλικά που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σας και θα σας ταξιδέψουν σε μέρη μακρινά και μαγικά! Φυσικά αναφερόμαστε στην ψάθα και το rattan, η χρήση των οποίων ξεκινά από την αρχαιότητα, με πολιτισμούς που δημιούργησαν έπιπλα, αντικείμενα ακόμα κι έργα τέχνης από αυτά.

Πρόκειται για φυσικά υλικά, τα οποία προέρχονται από φυτά διαφορετικής προέλευσης. Όταν τα επεξεργαστούμε και τα πλάξουμε, μεταμορφώνονται σε μοναδικά έπιπλα, φωτιστικά, διαχωριστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα, δίνοντας στον χώρο μια ιδιαίτερη νατουραλιστική νότα.

Οι διαφορές τους

Η ψάθα και το rattan δένουν απόλυτα μεταξύ τους, τόσο που πολλές φορές μπερδεύουμε το ένα με το άλλο. Ωστόσο έχουν κάποιες ουσιαστικές διαφορές.

Η ψάθα, για αρχή, είναι πιο διαδεδομένη στην Ευρώπη, προέρχεται από καλαμιές, ιτιές και λυγαριές και η επεξεργασία της μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή επίπλων, χαλιών και καλαθιών. Το rattan από την άλλη, προέρχεται από την Κεντρική Αφρική και την Νοτιοανατολική Ασία, επομένως μας παραπέμπει σε πιο ethnic προορισμούς. Οι ίνες του έχουν μεγαλύτερο πάχος από αυτό της ψάθας, καθιστώντας το ιδανικό για την κατασκευή πολύ ανθεκτικών επίπλων.

 

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος Ανακαίνιση Διακόσμηση 2019 πατώντας εδώ