Αρχική Σελίδα / Πολιτισμός / ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μπορώ!
ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μπορώ!

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μπορώ!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

ΜΠΟΡΩ

Μπορώ

Γιατί το θέλω

Γιατί το θέλω πολύ΄

Το μπορώ!

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

Σαν περίεργη να φαντάζει αυτή η παραπάνω συμπυκνωμένη φιλοσοφία όμως πιστέψτε με ότι είναι  ή πιο θετική στάση ζωής  που μπορούμε να υιοθετήσουμε. Όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλύτερα στην ζωή μας.

Το Μπορώ: κρύβει μέσα του Δύναμη

Το Θέλω: κρύβει μέσα του μια πολιτεία επιθυμιών και Ονείρων.

Η γέφυρα ανάμεσα στο Μπορώ και το Θέλω είναι η Δράση και η Προσωπική προσπάθεια του καθένα μας, πώς δηλαδή θα δώσουμε  Σάρκα στα Όνειρα  Μας. , πώς θα αξιωθούμε να κάνουμε πραγματικότητα  όλα όσα θέλουμε!

Δεν αρκεί να Μπορούμε

Δεν αρκεί να έχουμε ένα σύνολο επιδεξιοτήτων , ταλέντων πέστε το, αρετών πέστε το, σπουδών πτυχίων ονομάστε το, το σύνολο προσωπικής καλλιέργειας  ας το ονομάσουμε.

H προίκα του κάθε ανθρώπου με δύο λόγια << τα τάλαντα>>, δεν αρκούν φίλοι μου τα τάλαντα από μόνα τους

Χρειάζεται

Να έχουμε και Στόχους, Όνειρα και Όραμα, να μπορούμε να δούμε τον Εαυτό μας σε ένα βάθος Χρόνου… και να τον ορίσουμε κατά το πώς τον θέλουμε να γίνει.

Φυσικά αυτή η Ζωή εμπεριέχει διάχυτο τον απροσδιόριστο παράγοντα , η τύχη , η μοίρα, οι αναποδιές, οι κόντρα άνεμοι, τα απρόβλεπτα ναυαγούν αρκετές φορές από νωρίς<< τα θέλω>>  μας! με άσχημες συνέπειες  για μας, είναι όταν μ΄ απλά λόγια δεν μας βγαίνει τ΄ όνειρο αληθινό.

Είναι τότε που ίσως έχουμε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες μας, ίσως να χουμε βάλει τον πήχη ψηλά  τότε παιδιά είναι που κλαίμε τα χαμένα όνειρα μας, τότε είναι που όλα μας φταίνε…Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν, για να πετύχουμε κάτι πρέπει να δουλεύουμε κάθε μέρα και από λίγο σαν  που έχουμε ένα σπίτι και το χτίζουμε λίγο- λίγο , σήμερα θα κάνουμε τα παράθυρα ,αύριο τις πόρτες , μετά το σαλόνι, κι όταν το τελειώσουμε , θα βάλουμε τις κουρτίνες, τα πετσετάκια , τις γλάστρες και θα μπαινοβγαίνουμε με καμάρι. Οι κλειδοκράτορες του δικού μας σπιτιού! Χρειάζεται πολύ δουλειά. Ναι παιδιά μου πολύ ΔΟΥΛΕΙΑ! Μην την φοβάστε την Δουλειά , το ξέρω κρύβει μέσα της κόπο , κούραση όμως ,μόνο με την καθημερινή προσπάθεια , με αυτό που λέμε κάθε μέρα και λίγο, κομματάκι -κομματάκι κάνουμε το παζλ.

Τίποτα δεν γίνεται από μόνο του, δεν αρκεί να θέλουμε, θέλει προσπάθεια για να γίνει , θέλει θυσίες ,αγώνα και γιατί όχι και λίγο στρες , στρες δημιουργίας.

Δεν αρκεί να θέλουμε , χρειάζεται να το θέλουμε πολύ , να το πιστεύουμε ότι το μπορούμε και να το δουλεύουμε τ΄ Όνειρο μας κάθε μέρα λίγο- λίγο σαν το σπίτι που σας έλεγα και θα έρθει η ώρα ( που κατά το  συνήθειο των χωριών) , θα βγάλουμε τα παπούτσια μας και θα καμαρώσουμε το σπίτι μας όλο δικό Μας .

Το κακό όμως παιδιά μου είναι ότι εμείς τα θέλουμε όλα εδώ και τώρα , γρήγορα, άτσαλα, βιαστικά, ζούμε και σε μία εποχή όχι του είναι αλλά του φαίνεσθε, οι άνθρωποι αποκτούν δημοτικότητα  , με την περίεργη κινητικότητά  που έχει  ο υδράργυρος στα θερμόμετρα. Θυμηθείτε τον Παρασκευά – ήρθε και στη Θάσο νομίζω- την γυναίκα Μαραντόνα , τα παιδιά του Fame Story, τα παιδιά της Φάρμας και ούτε  καθεξής. Όσο γρήγορα έγιναν είδωλα , τυπώθηκαν  και σε  μπλουζάκια , κάνανε προσωπικό cd , βγάλανε και κάποια λεφτά , τους έμαθε όλη η Ελλάδα, ίσως να τους συμπαθήσαμε  κιόλας  ίσως ακόμα  κάποιοι από εσάς να τους    ζηλέψανε . Πού είναι παιδιά μου όλοι αυτοί  τώρα? Στο ντουλάπι των αχρήστων είναι  με την δύναμη του υδράργυρου από το 42 κατέβηκαν στο 35 ή μάλλον σπάσανε τα θερμόμετρα εξαφανίστηκαν  <<την  κάνανε>>  που λέτε και στην γλώσσα Σας.

Φανταστείτε , η χαρά τους , τι  θλίψη έγινε…πάει όλη η δημοτικότητα τους, γιατί έγινε αυτό ?

Γιατί ,αφού  το θέλανε και αυτοί πολύ να γίνουν κάτι αλλά δεν μπόρεσαν!  Δεν το μπόρεσαν, γιατί θέλανε να γίνουν << τάκα  τάκα>>.

Το Όνειρο απαιτεί θυσίες , κι όσο κι αν λέμε ότι δεν φθάνουν οι 24 ώρες της ημέρας, (που ξέρω ότι δεν φτάνουνε), όταν θέλεις στην Ζωή σου να κάνεις παραπάνω πράγματα τα κάνεις! Ξέρετε πώς πίνοντας τον καφέ σου όχι το πρωί αλλά το απόγευμα αφού έχεις κουραστεί πρώτα τον πίνεις! Χαλαρώνεις  αφού έχεις  κουραστεί πρώτα!

Άντε , γιατί με τον Ελληνικό Ήλιο μου φαίνεται σαν πολύ να χαλαρώσα σαν πολλούς καφέδες να ήπιαμε

Μπορώ λοιπόν, γιατί το θέλω πολύ

Γιατί το θέλω πολύ το Μπορώ