Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Η εξομολόγηση ενός… Ανθοπώλη!
ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Η εξομολόγηση ενός… Ανθοπώλη!

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Η εξομολόγηση ενός… Ανθοπώλη!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Στην πρώτη μας συνάντηση για το 2020, είχαμε τη χαρά να βρεθούμε στο ανθοπωλείο «La Fleur» που διατηρεί στην 7ης Μεραρχίας 7, ο κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος. Μας έδωσε την ευκαιρία να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της δουλειάς του, δυσκολίες και ευτράπελα, αλλά και όλα εκείνα που όποιος είναι εκτός του επαγγέλματος, δυσκολεύεται να κατανοήσει.

  • Κύριε Γιάννη καλησπέρα, καλή χρονιά και ευχαριστούμε που μας ανοίξατε το δεύτερό σας «σπίτι».

Καλώς ήρθατε! Καλή χρονιά και σε εσάς.

  • Πόσα χρόνια διατηρείτε το συγκεκριμένο ανθοπωλείο; Υπάρχει οικογενειακή παράδοση;

Το κατάστημα λειτουργεί από το 1991. Ξεκινήσαμε αρχικά μαζί με τον συνεργάτη μου, θέλοντας να φτιάξουμε κάτι που να είναι δημιουργικό πέρα από την επαγγελματική μας αποκατάσταση. Δεν είχαμε σχέση με το επάγγελμα, όμως το δουλέψαμε πολύ. Αρχίσαμε να μαθαίνουμε μυστικά και τεχνικές μέσα από σεμινάρια, μάθαμε από παλαιότερους ανθοπώλες και πάντα θέλαμε να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι ένα επάγγελμα που δεν μένει στάσιμο. Πρέπει κι εσύ να είσαι μέσα στα πράγματα και την εποχή. Είναι ένα πολύ εξελισσόμενο επάγγελμα και θέλουμε να δίνουμε και στους πελάτες πάντα το καινούριο.

  • Έχετε ένα κατάστημα που καλώς ή κακώς, ανήκει στην κατηγόρια «μονίμως ανοιχτό». Αναφέρομαι σε γιορτές, αργίες και Κυριακές. Δεν είναι κάτι που σας κουράζει;

Σίγουρα κουράζει, αλλά αν αγαπάς τη δουλειά σου το βλέπεις διαφορετικά. Είναι άλλωστε και οι μέρες που ο κόσμος έχει την ανάγκη να αγοράσει και να προσφέρει λουλούδια σε φίλους, συγγενείς κτλ. οπότε δε μπορούμε να είμαστε κλειστά. Υπάρχει κίνηση τις συγκεκριμένες μέρες οπότε και σε εμάς έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα.

  • Έχετε αγαπημένο λουλούδι;

Το Τριαντάφυλλο είναι σίγουρα ο Βασιλιάς! Αν και εγώ θα επέλεγα τα Ταπεινά. Τα Αγριολούλουδα όπως τα λέμε. Οι Ανεμώνες, οι Νεραγκούλες… Τα συμπαθώ περισσότερο γιατί είναι και πιο απλά.

  • Λένε πως στου φούρναρη το σπίτι δε θα βρεις ψωμί. Στου ανθοπώλη θα βρεις λουλούδια;

Είναι λίγο δύσκολο. Ενώ έχω κήπο, δεν έχω καθόλου χρόνο για να ασχοληθώ. Οι περισσότερες ώρες της ημέρας μου αφιερώνονται στο μαγαζί οπότε ασχολούμαι εδώ με τα λουλούδια και πιστέψτε με, έχει πολύ δουλειά.

  • Νομίζω πως είναι προνόμιο του άντρα να στέλνει λουλούδια σε μια γυναίκα. Συμβαίνει όμως και το ανάποδο τη σημερινή εποχή;

Φυσικά και συμβαίνει. Έρχονται γυναίκες και στέλνουν λουλούδια σε άντρες για όλες τις φάσεις. Επαγγελματικά, ερωτικά, τα πάντα. Δεν έχει να κάνει με το φύλο και την ηλικία, σε καμία περίπτωση.

  • Τώρα που πλησιάζει ο Άγιος Βαλεντίνος, τι έχετε να προτείνετε στους ερωτευμένους;

Στον Άγιο Βαλεντίνο σίγουρα φεύγει μαζικά το Τριαντάφυλλο. Υπάρχουν περιπτώσεις που επιλέγουν μπουκέτα με διάφορα είδη, αλλά κατά κύριο λόγο φεύγει το Τριαντάφυλλο. Είναι σίγουρα πιο ερωτικό, διαχρονικά. Ωστόσο, δεν είναι τόσο το είδος που θα προσφέρεις, αλλά η κίνηση. Αυτό έχει περισσότερη σημασία.

  • Σας έχει τύχει όλα αυτά τα χρόνια κάποιο ευτράπελο ή περίεργο; Έχει τύχει π.χ. μια κοπέλα να στείλει πίσω την ανθοδέσμη γιατί δεν την ήθελε;

Έχει τύχει τέτοιο σκηνικό και γενικώς συμβαίνουν διάφορα κατά καιρούς. Το ανθοπωλείο όμως λειτουργεί ως τρίτος, οπότε προσπαθούσα να εξηγήσω πως δεν φταίω σε τίποτα εγώ. Είναι κι αυτά ένα μέρος της δουλειάς που δε μπορείς να αποφύγεις.

  • Κλείνοντας, ποιο θεωρείτε πως είναι το δυσκολότερο κομμάτι στη δουλειά σας;

Το άγχος! Άγχος να παραδοθούν όλα στην ώρα τους. Σε έναν γάμο, μια εκδήλωση ή ακόμα και ένα μπουκέτο σε συγκεκριμένη ώρα και μέρος. Πρέπει να παραδοθούν όλα σε καλή κατάσταση και φρέσκα. Το βλέμμα μου είναι μονίμως καρφωμένο στο ρολόι.

  • Κάπου εδώ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας ευχηθούμε ένα δημιουργικό και με λιγότερο άγχος 2020.

Κι εγώ σας ευχαριστώ κι από την μεριά μου εύχομαι ο καινούριος χρόνος, να φέρει τον κόσμο πιο κοντά. Να έχουν όλοι υγεία και ευτυχία.