Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Νέστος / ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ: 3ο Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ!
ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ: 3ο Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ!

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ: 3ο Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το φιλανθρωπικό πρωτάθλημα Μπάσκετ στον Δήμο Νέστου, ξεκίνησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πιο συναρπαστικό και αμφίρροπο από κάθε άλλη φορά. Πάνω από 150 ερασιτέχνες αθλητές, «ερωτευμένοι με την πορτοκαλί μπάλα», απαρτίζουν τις 9 ομάδες του πρωταθλήματος, που αναμένεται να τελειώσει στα μέσα του ερχόμενου Απριλίου.

Η πιο «βαριά» φανέλα

Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τις εμφανίσεις των υπόλοιπων ομάδων, ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε η στολή των παικτών του Συλλόγου Ποντίων Νέστου που, όπως μπορείτε να δείτε, φέρει αποτυπωμένα πολλά από τα στοιχεία της ιστορίας και της παράδοσης του Ποντιακού Ελληνισμού. Απόδειξη πως το πρωτάθλημα, που με τόση αγάπη έχει αγκαλιάσει όλη η επαρχία Νέστου, πέρα από την φιλανθρωπική του συνεισφορά μπορεί να αναδείξει και πτυχές του πολιτισμού και της ιστορίας των κατοίκων της περιοχής.

Νίκος Μακρίδης – Πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Νέστου

«Συμπληρώνοντας φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή του, ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου έχει να επιδείξει πληθώρα δράσεων για τη μεταλαμπάδευση των στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πόντου, αλλά και συμμετοχές σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Η αγάπη του Συλλόγου για τους ανθρώπους καθώς και η ανάγκη για προσφορά, είναι αυτά που οδηγούν τη συμμετοχή του σε φιλανθρωπικές δράσεις. Ο Σύλλογος συμμετέχει στο 3ο Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ που διεξάγεται στο Δήμο Νέστου. Η αφιλοκερδής προσφορά των παικτών της ομάδας, αναδεικνύει το σεβασμό τους για τους συνανθρώπους μας αλλά και για το κοινωνικό σύνολο. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου φέτος οι στολές των παικτών της ομάδας μας έχουν αποτυπωμένα στοιχεία του Πολιτισμού, της Ιστορίας του Πόντου καθώς και του ξεριζωμού, ως ένδειξη Μνήμης για τη Γενοκτονία που υπέστησαν οι πρόγονοί μας. Με αυτό τον τρόπο, ο Σύλλογος θέλει να περάσει το μήνυμα ότι η Ιστορία δε μπορεί να ξεχαστεί και παραποιηθεί.