Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Νέστος / ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΣ: Τιμήθηκε η μεγάλη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού!
ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΣ: Τιμήθηκε η μεγάλη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού!

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΣ: Τιμήθηκε η μεγάλη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Χρυσοχωρίου, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός από τον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο για τη μεγάλη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και οι Βουλευτές Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης και κ. Γιάννης Πασχαλίδης. Ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Μερμελέγκα, κ. Κώστα Χιώτη, κ. Γιάννη Τερζόπουλο και κ. Δημήτρη Βλάχο, τον Πρόεδρο του Χρυσοχωρίου κ. Δημοσθένη Δαλκαράνη, τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Γιώργο Ζυγούλα, τον Γραμματέα του ΔΣ κ. Φώτη Σινιώρη και δημοτικούς συμβούλους. Επίσης παρευρέθη ο πρώην αντινομάρχης και περιφερειακός σύμβουλος κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Μετά τη θεία λειτουργία, παρουσία σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής και πλήθους κόσμου,  έγινε με μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη η περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέστου. Ακολούθησαν εκδήλωση και παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού που διοργάνωσε με επιτυχία ο μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος «Καλλιρόη». Βραβεύθηκαν μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας. Τα βραβεία έδωσαν στους εισαχθέντες στις Σχολές ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, οι Βουλευτές κ.κ. Λαζαρίδης και Πασχαλίδης και ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σ. Μιχαηλίδης.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος παρευρέθη  στο μεγάλο προσκύνημα στο Μακρυχώρι μαζί με τους Αντιδημάρχους της Τ.Υ., Ορεινού και Κεραμωτής, κ.κ.  Κώστα Χιώτη, Γιάννη Τερζόπουλο και Δημήτρη Βλάχο, αντίστοιχα.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, στον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χρυσούπολης, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης συνοδευόταν από Αντιδημάρχους του Δήμου Νέστου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Ζυγούλα και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χρυσούπολης κ. Σμαρώ Σιμσιράκη.