Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ: Πληροφορίες & ημερομηνίες!
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ: Πληροφορίες & ημερομηνίες!

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ: Πληροφορίες & ημερομηνίες!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η Κατασκήνωση της Θάσου λειτουργεί με την αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της ιεράς Μητροπόλεως από το έτος 1989 αδιάκοπα κατά τους θερινούς μήνες. Στις μόνιμες και διαρκώς ανακαινιζόμενες παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις της στην Σκάλα Καλλιράχης της Θάσου φιλοξενούνται κάθε χρόνο περισσότερα από 400 παιδιά εντελώς δωρεάν.

Πλάϊ στη θάλασσα ψυχαγωγούνται και περνούν ευχάριστα τις διακοπές τους μέσα σε ευχάριστα τις διακοπές τους μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβιώσεως. Συνήθως σε 15ήμερες περιόδους φιλοξενούνται κατά περιόδους αγόρια 10-16 ετών και κορίτσια της ίδιας ηλικίας από τις ενορίες της ι. Μητροπόλεως. Στην τρίτη περίοδο κατασκηνώνουν τα παιδιά και οι συνοδοί του ιδρύματος Αγίας Μαρίνας Καβάλας και κατά την τετάρτη περίοδο η Εκκλησία ανοίγει φιλόξενα την αγκάλη της σε παιδιά από άλλες συνήθως ομόδοξες χώρες ( από τις ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας, από τη Βουλγαρία, την Παλαιστίνη, την Ουκρανία κ.α. ).

Το έργο στηρίζεται και στην παρουσία των εθελοντών στελεχών-ομαδαρχών, που με ανιδιοτέλεια και αγάπη εργάζονται κοντά στα παιδιά προσφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία τους.

Φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γιατροί και νοσηλευτές, διακονούν πρόθυμα την νεότητα. Αυτός ο προγραμματισμός αποτελεί έκφραση της αγάπης της τοπικής Μητροπόλεως προς τα παιδιά, που έχουν το δικαίωμα να ξεκουραστούν, αυτά και οι γονείς τους.

Η προσπάθεια δεν θα σταματήσει, γιατί και παιδιά έρχονται πρόθυμα και γιατί στηρίζονται στη συνεργασία και συνδρομή όλων όσων αγαπούν την Εκκλησία και την εμπιστεύονται και στο πλούσιο κοινωνικό της έργο.

Εφέτος το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ξεκινά στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώνεται στα μέσα Αυγούστου με την φιλοξενία, σε δύο περιόδους, παιδιών από όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεώς μας, ηλικίας 10-16 χρονών και τον Αύγουστο τον Σύλλογο Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Μητέρας Έργον».

Συγκεκριμένα από 4 έως 16 Ιουλίου τα Κορίτσια και από 18 Ιουλίου έως 30 Ιουλίου τα Αγόρια.Οι εγγραφές άρχισαν και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν εγκαίρως να απευθύνονται στον Εφημέριο της Ενορίας τους ή στο Γραφείο της Μητροπόλεως, για να ενημερωθούν για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα και για όλα τα σχετικά θέματα.

Πηγή: Chrysoupoli News, Κώστας Χιώτης.