Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Προορισμοί / ΕΚΠΑΙΔΕYΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Πιερία!
ΕΚΠΑΙΔΕYΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Πιερία!

ΕΚΠΑΙΔΕYΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Πιερία!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το ταξίδι στην Πιερία είναι ιδανικό για όλες τις ηλικίες και όλες τις εποχές. Και για τα παιδιά θα αποτελέσει μία αξέχαστη εκπαιδευτική αλλά και ψυχαγωγική εμπειρία για όλη τους τη ζωή! «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου» όπως έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.

Το Αρχαίο Δίον

Πολλά τα ενδιαφέροντα μέρη που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί στον Νομό Πιερίας. Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, με σημαντικότερο το Αρχαίον Δίον. Είναι αρχαιολογική περιοχή στους πρόποδες του Ολύμπου, γνωστή σ΄ όλον τον κόσμο γιατί οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μία πολύ σπουδαία μακεδονική πόλη. Πρόκειται για τη θερινή κατοικία των αρχαίων βασιλιάδων της Μακεδονίας. Υπάρχουν απομεινάρια αρχαίου θεάτρου, αγοράς, λουτρών και ανακτόρων. Επίσης βρέθηκαν πολλά ευρήματα βασιλικών τάφων, οι οποίοι μαρτυρούν την ύπαρξη ενός λαμπρού πολιτισμού. Τα ερείπια αυτού του ακμαίου πολιτισμού βρίσκονται στο αρχαιολογικό μουσείο αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο.

Ο Όλυμπος

Ο δεύτερος σημαντικός σταθμός στον Νομό Πιερίας είναι το μυθικό βουνό Όλυμπος. Μεγαλοπρεπές όρος, το πιο ξακουστό στον κόσμο λόγω της μυθολογίας και των αρχαίων θεών. Είναι το ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα, με υψόμετρο 2.917 μέτρα στην κορυφή Μύτικας. Αντικρύζοντάς το, θαμπώνεσαι από τη λάμψη του και τη μεγαλοπρέπειά του. Λέγεται ότι η προέλευση του ονόματός του προέρχεται από το ρήμα «λάμπω». Ήταν το θρησκευτικό κέντρο των αρχαίων Ελλήνων γιατί εκεί θεωρούνταν ότι ήταν η κατοικία των 12 θεών. Ανεβαίνοντας τα μονοπάτια ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από την άγρια ομορφιά του φυσικού τοπίου. Κι αν είναι και μικρής ηλικίας ο επισκέπτης μένει έκθαμβος. Διασχίζοντας τις διαδρομές και καθώς ανεβαίνεις προς τις κορυφές νιώθεις ότι οι θεοί ακόμη κατοικούν στα παλάτια τους. Το τοπίο εκπέμπει μία υπερφυσική ατμόσφαιρα και μία επιβλητικότητα μοναδική. Εξαιρετική εμπειρία μία διανυκτέρευση στα οργανωμένα καταφύγια που λειτουργούν στον Όλυμπο, αλλά και στο Λιτόχωρο, το γραφικό αυτό χωριό που αποτελεί το καλωσόρισμα του θεϊκού βουνού.

Οι παραλίες

Εκτός όμως από τα σπουδαία αρχαιολογικά αξιοθέατα και τα ανυπέρβλητης ομορφιάς φυσικά τοπία ο Νομός Πιερίας έχει μαγευτικές παραλίες. Αξίζει να αναφερθούν η Παραλία Κατερίνης, η Λεπτοκαρυά, ο Πλαταμώνας, οι Νέοι Πόροι. Επίσης και το πανέμορφο πέτρινο χωριό Άγιος Παντελεήμονας, με την εξίσου υπέροχη παραλία του. Θάλασσα γαλάζια, καθαρή κι ιδανική για κάθε ηλικία και κυρίως για παιδιά.

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/70981425_392870141609794_4401235047579910144_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_oc=AQn_vk1WBlsTudgP8E-QvNflGJOLYjPgiH0blRuZqf1TStM41Y_pZ7rciip5HqUS898&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=1c6c48866d3643685a40def8308b0c89&oe=5E0944E3

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος ΠΑΙΔΙ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2019 πατώντας εδώ