Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Ελλάδα / ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας σήμερα!
ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας σήμερα!

ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας σήμερα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Σε 60 αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ανέφερε ο κος Τσιόδρας 92 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ενώ 68 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και σε ποσοστό μεγαλύτερο από 70% υπήρχε υποκείμενο νόσημα.

Το τελευταίο 24ωρο, είχαμε 9 καταγεγραμμένους θανάτους και συνολικά 68 από την έναρξη της επιδημίας.

Ο μέσος όρος ηλικιών των νεκρών ήταν τα 74 έτη και το 91% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Οι 19 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1673. H πανδημία εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας τόνισε ο λοιμωξιολόγος ενώ έκανε λόγο για ιό που διασπείρεται τόσο γρήγορα ώστε κανένα σύστημα υγείας, όσο εξελιγμένο κι αν είναι, δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει τόσο εύκολα.

Παράλληλα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια τεστ στη χώρα και οι αρχές ετοιμάζονται για την επόμενη περίοδο. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε άτομα που εργάζονται στον υγειονομικό τομέα, εγκρίθηκε να λαμβάνουν προληπτική αγωγή προκειμένου να θωρακίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον οργανισμό τους.

Επιπλέον τόνισε ότι ο ιός δεν γίνεται ανθεκτικότερος με την χρήση αντισηπτικών.

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε την εξέλιξη της Ισπανίας»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας θέλησε να δώσει μία αισιόδοξη εκτίμηση καθώς ανέφερε ότι δεν βλέπει μία κατάσταση όπως στην Ισπανία να συμβαίνει στην χώρα μας. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό πάντα εξαρτάται από το εάν όλοι τηρούμε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Από την Πολιτική Προστασία

Παρατείνεται ο περιορισμός κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου, είπε κατά την σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Έχουμε 3 εβδομάδες σκληρής προσπάθειας μπροστά μας», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα τα μέτρα περιορισμού θα ισχύουν μέχρι και τις 6:00 το πρωί εκείνη της ημέρας.

Καθ’ όλη την διάρκεια ισχύος των μέτρων περιορισμού δεν διεκπεραιώνονται δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας από φυσικά πρόσωπα με ηλεκτρονικό τρόπο με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ενώ το ίδιο ισχύει και για τυχόν χειρόγραφες υποβληθείσες δηλώσεις στις ΔΟΥ.

Όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός με νεότερη απόφαση θα διευκρινιστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα συνυποβάλλονται για την εξέταση αιτήματος αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα γίνεται δεκτό σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνίας, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.